Огляд новин енергетики: 02-08.09.2019

Заява тижня: Прем’єр-міністр Олексій Гончарук наголосив на необхідності прискорення інтеграції України до європейського енергоринку
Під час своєї промови у Верховній раді Олексій Гончарук зазначив, що заплановані до 2023 року заходи треба прискорити. Він також наголосив, що енергоринки та інфраструктура – це ті сфери, де пріоритетно повинна бути забезпечена конкуренція.

Подія тижня: ДТЕК буде закуповувати вугілля на УЕБ
Як зазначено у бюлетені Української енергетичної біржі, ДТЕК планує закупити 450 тис. тон вугілля і пропонує 6 лотів на покупку - по 75 тис тон для кожної з шести ТЕС компанії з періодом поставки - вересень-жовтень, без обмежень за графіком.
У ДТЕК відзначили, що запрошують всіх трейдерів взяти участь в торгах і планують проводити їх до 12 вересня.
Про важливість збільшення запасів вугілля говорив і міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель на апаратній нараді.
Також цього тижня міністр провів робочу зустріч із представниками французької компанії «SUEZ», в ході якої обговорили умови будівництва сміттєпереробних заводів.

Рішення тижня: НКРЕКП затвердила Порядок дії «зеленого» тарифу
Регулятор надає можливість виробникам «зеленої» електроенергії, які не підпадатимуть під дію аукціонів з 2020 року, згідно з новим Порядком можуть до кінця поточного року отримати «зелений» тариф за умови укладення попереднього договору купівлі-продажу електроенергії з ДП «Гарантований покупець».
Експерти також звертають увагу на те, що згідно із затвердженим Порядком, у разі подальшого збільшення потужності об’єкту чи окремої черги після реконструкції, технічного переоснащення або капремонту, виробник зобов’язаний подати до НКРЕКП заяву щодо встановлення чи перегляду «зеленого» тарифу протягом 10 робочих днів після дати реєстрації декларації про готовність об’єкта до експлуатації.

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами