Огляд новин енергетики: 01-07.06.2020

ЗАГРОЗА ТИЖНЯ: Біоенергетичні підприємства України опинились перед загрозою закриття
Це пов’язано з мільйонними боргами ДП «Гарантований покупець» за відпущену електроенергію за «зеленим» тарифом.
Голова правління Біоенергетичної асоціації України Георгій Гелетуха так прокоментував ситуацію: «Біоенергетика подає сигнал SOS. Ще донедавна успішна галузь відновлюваної енергетики, у яку інвестовано понад 1,5 млдр євро, на грані зупинки. Без роботи можуть залишитися 3500 працівників. Разом із їх сім’ями постраждає понад 10 тисяч людей, які хочуть жити і працювати в Україні. Закликаємо Уряд терміново втрутитися і не допустити цього».

КОМПАНІЯ ТИЖНЯ: На Запорізькій ВЕС GЕ Renewable Energy і EuroСape почали установку вітрогенераторів
Компанії GЕ Renewable Energy (GЕ) і EuroCape Ukraine LLC в понеділок почали монтаж вітрогенераторів 1-ї черги на Запорізькій вітроелектростанції (ВЕС) (р. Гірсівка, Запорізької обл.) потужністю 98 МВт.
Перша черга проєкту передбачає установку 27 вітрогенераторів GE потужністю 3,6 МВт кожна і заввишки вежі 110 м з діаметром ротора 137 м. Передбачається також будівництво власної підстанції і прокладка високовольтних ліній електропередачі потужністю 330 кВ.
Очікується, що станція буде введена в експлуатацію вже в четвертому кварталі 2020 року і буде генерувати більше 330 тис МВт-год е/е в рік.

ЗВЕРНЕННЯ ТИЖНЯ: Американська торгова палата в Україні закликає уряд підтримати пропозиції інвесторів щодо добровільної реструктуризації умов підтримки відновлюваної енергетики
Американська торгова палата в Україні закликає уряд підтримати пропозиції інвесторів щодо добровільної реструктуризації умов підтримки відновлюваної енергетики, закликала уряд уникнути одностороннього різкого зниження «зелених» тарифів та укласти угоду, спрямовану на врегулювання кризи в цьому секторі.
Серед авторів листа (всього 15 підписантів) Emsolt (Туреччина), NBT, Scatec Solar (обидві - Норвегія), TIU Canada (Канада), VR Capital (США), Vindkraft (Швеція), Total Eren (Франція).
Інвестори пропонують щодо введених в експлуатацію в 2017-2019 роках СЕС зниження «зеленого тарифу» (з / т) на 12,5% і 15% (відповідного для СЕС потужністю до 10 МВт і понад 10 МВт), для ВЕС - на 7,5% з пролонгацією дії з / т на 2 роки.
Крім того, підписанти листа згодні на завершення терміну будівництва СЕС до 1 липня 2020 року з можливим продовженням на 1 місяць через карантин, ВЕС - до кінця 2022 року.

#23_ЕнергоДжерела_01-07.06.2020.-1_page-0001

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами