Огляд новин енергетики: 01-07.04.2019

Компанія тижня: Укргазтехз’язок планує побудувати другу СЕС на даху
Нагадаємо, що у 2017 році філія Укртрансгазу побудувала на даху сонячну станцію. Сонячні панелі зайняли площу у 6 тис. кв. м., потужність об’єкту 296,4 кВт. Така потужність дозволила компанії за минулий рік заробити 1,9 млн. грн. Це шоста частина вкладених у цей проект коштів.
Коментуючи переваги сонячної генерації виданню «НВ», Віктор Будник, головний інженер Укргазтехзв’язку, відмітив, що приступаючи до будівництва СЕС відносно легко виконувати монтажні роботи, підготувати проектну документацію, обслуговування об’єкту теж не складне. А от підключення до мережі, на жаль, розтягнулося на цілий рік. Але це не лякає підприємство і за словами Віктора Будника, в планах компанії вже є наступний проект на порожніх площах сусіднього даху.

Подія тижня: В комітеті ПЕК ВРУ опрацювали законодавчі та технічні рішення для впровадження електроакумулюючих систем в Україні
Про це повідомили в Держенергоефективності. Перше засідання робочої групи стало логічним продовженням продуктивного візиту української делегації на найбільшу в Європі виставку водневих та енергетичних технологій «Hydrogen + Fuel Cells Europe». За результатами наради в.о. Голови Комітет ВРУ з питань фінансів і банківської діяльності Александр Домбровский запропонував посилити роботу щодо розвитку сфери встановлення електроакумулюючих систем в рамках 2 робочих підгруп. Перша - розроблятиме законодавчу базу та стимули для залучення інвестицій у цю сферу. Інша - технічні рішення у сфері встановлення електроакумулюючих систем. Стрімкий розвиток ВДЕ в Україні потребує технологій балансування. Використання електроакумулюючих систем дозволить збалансувати роботу енергосистеми та уникнути запуску додаткових блоків теплових електростанцій, що працюють на вугіллі.

Цифра тижня: Укренерго в 2018 р виконало інвестпрограму на 96%
Це найвищий показник для компанії за останні п’ять років. У грошовому еквіваленті сума становить 2,8 млрд. грн., з яких реалізовано було 2,7 млрд. грн. На 2019 рік в компанії заплановані капітальні інвестиції на 3,3 млрд грн. Вони будуть реалізовані для виконання стратегічних цілей, які стоять перед компанією в частині модернізації, автоматизації підстанцій і нового будівництва енергооб’єктів.


Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами