Огляд новин енергетики: 01-07.02.2021

ПОЯСНЕННЯ ТИЖНЯ: Укренерго надало поясненння щодо ситуації в енергосистемі після аварійного відключення Запорізької ТЕС 3 лютого 2021 року
В умовах значного зниження середньої температури повітря (за прогнозами до -10°С) в період 8-20 лютого 2021 року НЕК «Укренерго» забезпечує балансування енергосистеми та дотримання її операційної безпеки всіма доступними на сьогодні засобами.
Зокрема сьогодні відбуваються наступні зміни в роботі генеруючих компаній:
- у разі необхідності енергоблоки теплоелектростанцій ПАТ «Центренерго» (Вуглегірська ТЕС, Трипільська ТЕС, Зміївська ТЕС) працюють на резервному паливі (газ).
- на Запорізькій ТЕС «ДТЕК Дніпроенерго», яка 3 лютого повністю виключилася з роботи, 4 лютого відновлено роботу трьох енергоблоків: №1, №3 та №4.
- до початку наступного тижня експлуатація ГЕС Дніпровського каскаду (Київська, Канівська, Кременчуцька, Середньодніпровська, Дніпровська, Каховська ГЕС) буде проводитися з максимальною економією гідроресурсів для забезпечення збільшення виробництва гідрогенерації при знижених температурах.
- Наступного тижня години пікового споживання (ранок, вечір) в умовах недостатніх запасів вугілля на ТЕС планується проходити за рахунок роботи теплових енергоблоків ПАТ «Центренерго», які можуть працювати на резервному паливі (газі). А також, у разі необхідності, можна буде збільшувати обсяги генерації на ГЕС та ГАЕС.

ТЕХНОЛОГІЯ ТИЖНЯ: Данія побудує в Північному і Балтійському морях два гігантських штучних острова
Данія планує розмістити на них вітрові електростанції в рамках своєї програми по боротьбі зі зміною клімату. Данія має намір до 2030 року скоротити викиди вуглекислого газу на 70% в порівнянні з рівнем 1990 року.

ЗАЯВА ТИЖНЯ: Найзасміченішими в Україні виявилися Харківська та Херсонська області
У 2020 році підприємства та приватні особи через неправильне поводження зі сміттям завдали довкіллю збитків на понад 100 мільйонів гривень. Таку цифру на свої Facebook-сторінці оприлюднив голова ДЕІ Андрій Мальований. За його словами, найзасміченішими в Україні виявилися Харківська та Херсонська області, де нарахували 451 та 220 сміттєзвалищ відповідно, передає Green Post.
«За минулий рік Держекоінспекцією було виявлено 2144 безхазяйних сміттєзвалищ на території України. З них лише приблизно 60 % ліквідовано за приписами ДЕІ», — прокоментував ситуацію Мальований.
Проблеми з несанкціонованими сміттєзвалищами та з порушеннями правил поводження з відходами тривають й у новому, 2021 році.

#6_ЕнергоДжерела_01-07.02.2021.-1_page-0001

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами