Альтернативна енергетика в світі: 24-30.05.2021

19390093_303

Уряд Великобританії інвестує 236 млн. доларів у розвиток відновлюваних технологій

Уряд Великобританії оголосив про збільшення фінансування «зелених» технологій на 166,5 млн. фунтів стерлінгів ($236 млн.) в рамках плану зі створення 60 000 робочих місць по всій країні.
Багатомільйонні інвестиції надані новаторам, підприємствам, науковцям та важкій промисловості у всій Великобританії, прискорять розвиток «найважливіших технологій, що необхідні для подальшого стимулювання амбіцій Великобританії щодо кліматичних змін».
Уряд пояснив, що ці гроші допоможуть розробити технології уловлювання вуглецю, видалення парникових газів та водню, а також допоможуть знайти рішення для декарбонізації забруднюючих галузей Великобританії, включаючи виробництво, сталеливарну промисловість, енергетику та відходи.
Великобританія має амбіційні зобов’язання щодо клімату, включаючи досягнення нульових викидів до 2050 року та найамбітнішу світову кліматичну мету щодо зменшення викидів у Великобританії на 78% до 2035 року порівняно з рівнями 1990 року.
Влада має намір надати фінансування підприємствам, вченим і працівникам важкої промисловості по всій Великобританії.
«Фінансовий стимул спрямований в першу чергу на найбільш забруднюючі галузі промисловості - сприятиме швидкому розвитку технологій, які потрібні для обмеження викидів та переходу до зеленої економіки, яка зменшує витрати на бізнес, стимулює інвестиції та створює робочі місця», - повідомила британський міністр енергетики Анн-Марі Тревельян.
Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон представив план «озеленення» промисловості, який складається з десяти пунктів. План передбачає видалення 10 мегатонн вуглекислого газу, створення 5 ГВт водневих потужностей до 2030 року та 250 000 робочих місць у сфері відновлюваної енергетики.
https://elektrovesti.net/75826_uryad-velikobritanii-investue-236-mln-dolariv-u-rozvitok-vidnovlyuvanikh-tekhnologiy
 
 
Всю партію електромобілів Volvo XC40 Recharge розкупили ще до того, як вони приїдуть в Україну

Перші поставки повністю електричного кросовера Volvo XC40 Recharge очікуються в Україні лише в середині літа, проте першу партію з цих електромобілів, які повинні приїхати в Україну, вже розкупили.
Як повідомили в компанії “Віннер Груп Україна”, офіційному імпортері автомобілів Volvo в Україні, перші підтверджені у виробництво авто вже продані.
Загалом перша партія електромобілів Volvo XC40 Recharge, що має надійти в Україну, складалася з 30 авто.
Нагадаємо, на 100% електричний кросовер Volvo XC40 Recharge презентують в Україні у липні 2021 року. Тоді ж до України приїде і перша партія цих електромобілів. Орієнтовна вартість авто становить від 1 600 000 гривень.
Щодо характеристик: це повний привод, потужність 408 к.с. та динамічне прискорення від 0 до 100 км/год за 4,9 с.  Запас ходу – орієнтовно 400 км, а заряджання 0-80% триватиме близько 40 хв завдяки технології швидкого заряджання.
Як повідомили у дилерських центрів ще є можливість дозамовити виробництво декількох електромобілів, тому, якщо кортить стати власником Volvo XC40, варто поспішити до найближчого дилера Volvo.
https://elektrovesti.net/75825_vsyu-partiyu-elektromobiliv-volvo-xc40-recharge-rozkupili-shche-do-togo-yak-voni-priidut-v-ukrainu
 

Німеччина дозволить безпілотним авто пересуватися дорогами загального користування з 2022 року

У 2022 році на дорогах Німеччини можуть з’явиться автономні транспортні засоби. Депутати нижньої палати парламенту прийняли нові правила для безпілотних автомобілів, які вступлять в силу після затвердження верхньою палатою парламенту.
За заявою уряду Німеччини, після затвердження це буде перша в світі законодавча база для інтеграції автономних транспортних засобів у регулярний рух. Ухвалений депутатами Бундестагу законопроект дозволяє використовувати автономні транспортні засоби на регулярній основі по всій Німеччині. Ця норма стосується автомобілів з системами четвертого рівня автономності (електроніка повністю курує автомобілем без участі людини).
Починаючи з 2022 року на німецьких вулицях з’являться маршрутні автобуси без водія. Також автономним транспортним засобам буде дозволено перевозити товари, а «дворежимні транспортні засоби» можна буде використовувати для автоматичного паркування автомобілів. Пересуватися на безпілотниках зможуть і звичайні автомобілісти, тоді як раніше їх можна було тільки в комерційних та промислових зонах при наявності спеціального дозволу.
Прийняття законопроекту підтримали і представники автомобільної галузі Німеччини. На їхню думку, допуск технології до дорогах загального користування дозволить підвищити безпеку дорожнього руху, поліпшити якість життя та ефективніше боротися зі змінами клімату.
Нагадаємо, в Німеччині минулого місяця зафіксували неймовірний ріст продажів електромобілів. Так, протягом жовтня в ФРН кількість реєстрацій нових автомобілів на електротязі зросла на 365%.
https://elektrovesti.net/75819_nimechchina-dozvolit-bezpilotnim-avto-peresuvatisya-dorogami-zagalnogo-koristuvannya-z-2022-roku
 

Nissan веде переговори про будівництво заводу з виробництва акумуляторів у Великобританії

Японський автомобільний концерн Nissan Motor Co. веде переговори про будівництво великого заводу з виробництва акумуляторів для електромобілів у Великобританії.
За даними видання, Nissan обрав Великобританію в якості основного центру виробництва акумуляторів за межами Японії.
Завод, який буде побудований на існуючому комплексі японського концерну в Сандерленді, матиме потужність 200 тис. батарей в рік і створить тисячі робочих місць.
Очікується, що в найближчі роки продажі електромобілів на ринку Великобританії різко виростуть, оскільки уряд має намір заборонити торгівлю новими традиційними авто до 2030 року.
«Після запуску електромобілів і акумуляторів у Великобританії у 2013 році з Nissan Leaf наш завод в Сандерленді зіграв інноваційну роль у розвитку ринку електромобілів», – йдеться в заяві Nissan.
Представник Міністерства у справах бізнесу, енергетики і промислової стратегії заявив, що уряд має намір зробити Великобританію домом для масового виробництва акумуляторів для електромобілів.
«Ми прагнемо до того, щоб Великобританія продовжувала залишатися одним з кращих місць у світі для автомобільного виробництва за допомогою великої інвестиційної програми по електрифікації ланцюжків поставок, створення робочих місць і забезпечення конкурентоспроможного майбутнього для цих секторів», – сказав він.
Нагадаємо, що у минулому році продажі пікапів Nissan Titan впали до 26 441 одиниці, при цьому компанія знайшла цікавий спосіб збільшити продажі. Як повідомляється, покупці Nissan Titan отримають електромобіль Nissan Leaf в подарунок на два роки.
https://elektrovesti.net/75813_nissan-vede-peregovori-pro-budivnitstvo-zavodu-z-virobnitstva-akumulyatoriv-u-velikobritanii
 

Португалія виділяє фермерам 10 млн євро на будівництво сонячних станцій

Португалія виділяє 10 мільйонів євро на встановлення сонячних електростанцій поєднаних з вирощуванням сільськогосподарських культур.
Відповідний тендер оголосило Міністерство сільського господарства у рамках програми розвитку сільських районів, передає taiyangnews.info. 
Відбір буде проводитися на основі деяких умов, які, як очікується, будуть виконуватися проектами. Деякі з них включають проекти, які покращують умови життя, праці та виробництва фермерів, сприяють модернізації та підвищенню енергетичної стійкості ферм, а також сприяють декарбонізації сектора за рахунок скорочення використання викопного палива в сільськогосподарській практиці, особливо у зрошенні.
Один учасник торгів може подати лише одну заявку у рамках програми розвитку сільських районів країни або PDR 2020. Заявки будуть оцінюватися на основі деяких умов, наприклад, для розташування поза мережею, інвестиційного майданчика, підключеного до мережі, і майданчика, де енергія споживається як від електроенергії, підключеної до мережі, так і від об'єкта самогенерації.
Сонячні панелі можна встановлювати на дахах будинків, на ставках, колодязях, резервуарах для води тощо.
Фінансова підтримка буде надаватися у вигляді неповоротної субсидії і визначатися добутком питомої вартості на потужність придбаних панелей.
Раунд подачі заявок був запущений 13 травня 2021 року, заявки будуть прийматися до 14 липня 2021 року. На веб-сайті тендеру уряду Португалії детальна інформація про тендер доступна у розділі Codigo de Aviso або тендерний код PDR20-V1-2021-04.
https://ecotown.com.ua/news/Portugaliya-vidilya-fermeram-10-mln-vro-na-budivnitstvo-sonyachnikh-stantsiy/

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами