Альтернативна енергетика в світі: 23-29.12.2019



Британська ScottishPower планує побудувати енергокомплекс офшорній вітрової генерації потужністю 3,1 ГВт в Східній Англії

Британська енергокомпанія ScottishPower Renewables * планує об'єднати в єдиний проект енергокомплекс East Anglia Hub загальною потужністю 3 100 МВт - три проекти будівництва офшорних ВЕС біля східного узбережжя Англії, а саме: ВЕС East Anglia 1 North (800 МВт), East Anglia 2 (900 МВт) і ВЕС East Anglia 3 (1 400 МВт).
 У реалізацію проекту спорудження гігантського офшорного вітрового енергокомплексу ScottishPower Renewables планує інвестувати € 8,4 млрд. Компанія вже отримала згоду на розробку проекту будівництва ВЕС East Anglia 3 і подала заявки на розробку проектів спорудження інших ВЕС. Будівництво енергокомплексу планується почати у 2022 року, а ввести East Anglia Hub в експлуатацію - з 2026 р.
ScottishPower Renewable також є розробником проекту будівництва ВЕС East Anglia I потужністю 714 МВт, розташованої в 50 км від узбережжя графства Саффолк (Великобританія). ВЕС, що складається з 102 вітрових турбін виробництва Siemens Gamesa потужністю по 7 МВт кожна, в будівництво якої було інвестовано € 3,2 млрд, буде повністю введена в експлуатацію в 2020 р.
https://www.ruscable.ru/news/2019/12/12/Britanskaya_ScottishPower_planiruet_postroity_ener/
 
 
В Європі «зелена» енергетика здійснила гучний прорив

На території Європи у 2019 році встановили 16,7 ГВт потужностей сонячних електростанцій, що вдвічі перевищує рівень 2018 року.
Таким чином нинішній рік не тільки в два рази перевищив параметри попереднього, але і став рекордним з 2010 року, повідомляє видання NewEurope. Зниження вартості сонячних станцій також вплинуло на динаміку розвитку індустрії, зазначають автори.
 "Сонячна енергетика в Європі процвітає. Ми вступили в нову еру розвитку, оскільки у 2019 році було встановлено більше нових сонячних електростанцій, ніж будь-яких інших технологій виробництва електроенергії. Зростання нових потужностей демонструє, що сонячна енергетика знаходиться на правильному шляху, а також допомагає втілити в життя концепцію переходу Європи на "зелені" технології", – заявила виконавча директорка аналітичного агентства SolarPower Europe Валбурга Хемецбергер.
Експерти відзначають низку причин зростання кількості сонячних установок в Європі. В першу чергу називається збільшення конкурентоспроможності технології, яка "вже сьогодні може служити найбільш дешевим способом отримання електроенергії", відзначає видання.
Крім того, до 2030 року країни Європейського союзу повинні досягти рівня у 32% відновлюваної енергетики. Для цього уряди країн ЄС планують використовувати сонячні електростанції, які значно подешевшали за останній час.
"У 2019 році найбільшим зростанням ринку сонячної енергії може похвалитися Іспанія, яка додала 4,7 ГВт до ринку "зеленої" генерації. Це її найбільше досягнення в цій галузі з 2008 року. Також серед країн-лідерів можна виділити Німеччину (приріст 4 ГВт ), Нідерланди (2,5 ГВт), Францію (1,1 ГВт) і Польщу, яка збільшувала свої сонячні потужності майже в 4 рази більш інтенсивно (784 МВт)", – підкреслюють автори.
Всього у 2019 році 26 країн ЄС встановили більше сонячних панелей, ніж в минулому році (всього 131,9 ГВТ).
https://uazmi.org/news/post/ht9QepeGimQEawt4OKuhlW
 
 
Tesla пропонує нову домашню сонячну систему потужністю 15,2 кВт, яка щодня виробляє до 77 кВт * год енергії

Компанія Tesla випустила нову версію своєї домашньої сонячної системи. Новинка під назвою X-Large є досить великим рішенням. Вона володіє генеруючої потужністю 15,2 кВт і підходить для будинків площею понад 4000 квадратних футів (371,6 квадратних метрів).
Нова система забезпечує приріст потужності відразу на 33% в порівнянні з попередньою найбільш потужною версією (11,4 кВт). Користувачам також пропонуються модифікації потужністю 3,8 і 7,6 кВт.
 Версія X-Large передбачає використання великого масиву сонячних панелей для даху. В даному випадку використовуються традиційні сонячні панелі, а не «сонячна черепиця». Така система здатна генерувати 58-77 кВтг енергії кожен день, що має забезпечувати потреби досить великих домогосподарств. Вона найбільш повно зможе задовольняти потреби в енергії тих користувачів, щомісячні рахунки за електроенергію у яких становлять $ 340- $ 460. При цьому ціна системи X-Large становить $ 39093 ($ 27365 з урахуванням знижки). Система також пропонується на умовах нової «сонячної підписки» за ціною $ 195 в місяць.
https://itc.ua/news/tesla-predlagaet-novuyu-domashnyuyu-solnechnuyu-sistemu-moshhnostyu-152-kvt-kotoraya-ezhednevno-vyrabatyvaet-do-77-kvtch-energii/
 
 
Біля берегів Канади побудують приливну станцію потужністю 1,5МВт

На західному узбережжі Канади у затоці Фанді побудують приливну електростанцію потужністю 1,5МВт.
Проект реалізувала шотландська компанія Nova Innovation, передає .
Установка з 15 турбін забезпечить електрикою близько 600 будинків у провінції Нова Шотландія. При цьому вартість електроенергії складе $0,38 за кВт-год.
Приливна електростанція не тільки стане джерелом чистої енергії, а й створить нові робочі місця.
Проект покликаний прискорити розвиток відновлюваної енергетики, створити нові робочі місця і скоротити викиди парникових газів.
Приливна енергія вважається перспективним, але недооціненим джерелом чистої електрики, яка до 2050 року, за даними Єврокомісії, може забезпечити до 10% потреб Євросоюзу.
Будівництво приливної елекростанції буде завершено до 2023 року.
https://ecotown.com.ua/news/Bilya-beregiv-Kanadi-pobuduyut-prilivnu-stantsiyu-potuzhnistyu-1-5MVt-/
 
 
Hyundai Kona став першим електромобілем, який підкорив Еверест

Електричний кросовер Hyundai Kona індійської збірки став першим автомобілем з нульовим рівнем викидів, який підкорив Еверест. Фінальна точка маршруту – так званий північний базовий табір гори – знаходиться на висоті 5150 метрів над рівнем моря.
 Заїзд проходив під гаслом Mission-Emission Impossible – таким чином марка підкреслила складність установки рекорду для автомобіля на батарейках. За кермом кросовера сидів досвідчений альпініст Аджіт Баджадж. У 2006 році він став першим громадянином Індії, який зумів підкорити Північний полюс і встановити там прапор країни. Він подолав близько 700 км, щоб дістатися до базового табору Евересту, де перепади температур досягають 12 градусів за Цельсієм.
Три роки тому до базового табору Евересту зміг піднятися інший шанувальник екстриму. Житель Сінгапуру досяг позначки в 5150 метрів на спорткарі Nissan GT-R. Чоловік не розповів про доробки автомобіля, але по знімках було видно, що у GT-R відчутно збільшений кліренс і стоїть посилений передній бампер.
https://www.avtomir.ua/uk/mews/worldwide/hyundai-kona-stav-pershim-elektromobilem-yakij-pidkoriv-everest/
 
 
Найбільша в Європі сонячна електростанція замінить вугільні в Іспанії

Іспанська енергетична компанія Endesa, дочірнє підприємство Enel, інвестує приблизно € 1,8 млрд у проекти ВДЕ, які, в тому числі, покликані замінити вибувають теплові потужності - дві вугільні електростанції в місті Андорра, в східній іспанській провінції Теруель (не плутати з державою Андорра ), і в Компостела, в північній провінції Леона.
ВДЕ-проект в Андоррі є гігантським генерує комплекс на 1725 МВт, який буде включати в себе найбільшу в Європі сонячну електростанцію потужністю 1585 МВт. Крім того, в його рамках буде побудована вітрова електростанція на 139 МВт і система накопичення енергії потужністю 159,3 МВт. Цей комплекс замінить вугільну електростанцію потужністю 1,1 ГВт, яка буде закрита в 2020 році.
Глава Endesa, представляючи проект на конференції COP25, охарактеризував його як унікальний для Європи.
Крім того, також в 2020 році іспанська компанія закриє вугільну електростанцію в Компостела, потужність якої складає 1052 МВт. В даному регіоні планується введення 390 МВт нових потужностей ВДЕ.
В даний час портфель ВДЕ Endesa налічує понад 7 ГВт, в тому числі 4,7 ГВт - це ГЕС. До кінця 2022 р потужності відновлюваної генерації під управлінням компанії повинні вирости до 10,2 ГВт за рахунок розвитку сонячної та вітрової енергетики.
У 2019 Іспанія стає лідером з розвитку сонячної енергетики в Європі. Асоціація SolarPower Europe прогнозує, що в поточному році в країні буде введено в експлуатацію 4,7 ГВт сонячних електростанцій.
https://renen.ru/europe-s-largest-solar-plant-replaces-coal-in-spain/
 
У Пафосі з'явиться перший електричний автобус на Кіпрі

Угода включає в себе поставку і установку зарядної станції для електромобілів і було підписано мером Пафосу Федонасом Федоносом і підрядником MES ENERGY SA.
Загальна сума контракту становить 259 777 евро, а фінансування здійснюється програмою ECORouTs, в якій бере участь муніципалітет Пафосу. Автобус разом з зарядної станцією буде доставлений і зданий в експлуатацію протягом чотирьох місяців, говориться в повідомленні муніципалітету.
Мер сказав, що Пафос був першим, хто придбав екологічно чистий електричний автобус з нульовим рівнем викидів на Кіпрі, і закликав інші муніципалітети, організації та компанії зробити те ж саме. За його словами, покупка автомобіля є частиною зусиль муніципалітету по перетворенню Пафосу в «розумний і цифровий місто», додавши, що Пафос встановить сонячну електростанцію на більш пізньому етапі, щоб весь проект електричних автобусів був повністю екологічно чистим.
Цей перший 22-місцевий електричний автомобіль для інвалідів буде проїжджати два спеціальних 5-кілометрових і 4-кілометрових «зелених» маршруту, розроблених спеціально для освітлення культурних та історичних пам'яток міста, і він буде безкоштовним!
Поїздки будуть проходити в старому місті Пафосу, а також в частині туристичної прибережної зони Като Пафос. За його словами, в нього увійдуть основні історичні пам'ятки та місця, що представляють туристичний інтерес.
    «Зелені» маршрути призначені не для масових пасажирських перевезень, а для освітлення культурної спадщини Пафосу для основного використання туристами і відвідувачами».
Зазначені автобусні зупинки будуть управлятися телематичною системою, яка буде інформувати відвідувача про прибуття автобуса, а також історичну інформацію про конкретній точці, в якій він проходить. Онлайн-додаток також буде доступно.
Проект ECORouTs реалізується в рамках Програми співпраці Interreg V-A «Греція - Кіпр 2014-2020». Його загальний бюджет складає 1 262 200,00 євро, з яких сума в 336 000,00 євро виділена муніципалітету Пафосу.
Муніципалітети Іракліон, Ханьи і Арадіппу також беруть участь в проекті.
https://cyplive.com/news/news-cyprus/v-pafose-poyavitsya-pervyj-ehlektricheskij-avtobus-na-kipre.html
 
Заповідники Азербайджану стануть зовсім "зеленими"

У двох національних парках для забезпечення електропостачання встановлені сонячні панелі. Вони забезпечуватимуть електрикою адміністративні будівлі і пропускний пункт, що дозволить чимало заощадити і захистити навколишнє середовище.
Електропостачання національних парків Азербайджану буде забезпечуватися за допомогою альтернативних джерел енергії, повідомляє Sputnik Азербайджан з посиланням на АЗЕРТАДЖ в суботу.
Сонячні панелі японської корпорації ITOCHU були встановлені в Ширванском і Гизилагаджском національних парках Азербайджану.
Надалі до використання альтернативних джерел енергії перейдуть також в інших охоронюваних природних зонах, заявив директор департаменту з охорони біологічного різноманіття і особливо охоронюваних природних територій міністерства екології та природних ресурсів Хікмет Алізаде.
У Ширванском парку сонячні панелі виробляють електрику для чотирьох адміністративних будівель та пропускного пункту.
"Установка сонячних панелей в національних парках має на меті заохочення використання альтернативних джерел енергії. До того ж таким чином можна заощадити на використанні електроенергії", - сказав глава департаменту.
Міністерство виступає за використання даного виду енергії, так як подібні джерела є також внеском в охорону навколишнього середовища, додав він.
Японська компанія підтримує зусилля Мінекології та природних ресурсів щодо скорочення викидів парникових газів, заявив в свою чергу генеральний менеджер представництва японської ITOCHU в Азербайджані Кенго Кімура.
https://az.sputniknews.ru/azerbaijan/20191221/422672914/azerbaijan-zapovedniki-energosnabzhenie.html

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами