Альтернативна енергетика в світі: 21-27.12.2020

75_main

Amazon стане найбільшим в світі корпоративним покупцем відновлюваної енергії

Компанія реалізує і вже реалізувала 127 проектів в галузі поновлюваних джерел енергії по всьому світу.
Компанія Amazon днями оголосила про плани додати до свого активу ще 26 проектів вітрових і сонячних електростанцій загальною потужністю 3,4 ГВт. В результаті число таких проектів, профінансованих Amazon в 2020 році, сягне 35, а загальна потужність перевищить 4 ГВт. Це найбільші «вкладення» в поновлювані джерела енергії протягом одного року. З урахуванням нових електростанцій Amazon стане найбільшим корпоративним покупцем відновлюваної енергії.
 В даний час компанія вже інвестувала в вітряні і сонячні електростанції сумарною потужністю 6,5 ГВт. Вони дозволять компанії забезпечувати свої підприємства більше ніж 18 млн МВт-год відновлюваної енергії щорічно. Для порівняння: цього достатньо, щоб протягом одного року забезпечувати електроенергією 1,7 млн ​​будинків у США. Електрика необхідно офісах Amazon, центрам виконання замовлень і центрів обробки даних Amazon Web Services (AWS), які обслуговують мільйони клієнтів по всьому світу. Реалізація проектів - частина плану Amazon, спрямованого на скорочення викидів вуглецю до нуля до 2040 року. Вже до 2025 року в компанії сподіваються покривати 100% своїх потреб в електриці за рахунок поновлюваних джерел енергії. Спочатку ця мета була намічена на 20-30 рік.
Згадані 26 електростанцій проектів реалізуються в Австралії, Франції, Німеччини, Італії, Південній Африці, Швеції, Великобританії та США. Всього ж компанія має 127 проектів в галузі поновлюваних джерел енергії по всьому світу, включаючи 59, що використовують енергію вітру і сонця.
https://www.ixbt.com/news/2020/12/14/amazon-stanet-krupnejshim-v-mire-korporativnym-pokupatelem-vozobnovljaemoj-jenergii.html
 
 
В ОАЕ збираються побудувати вертикальне місто

Дубай, ОАЕ. Відомий італійський архітектор Лука Курчі збирається втілити свій проект вертикального «зеленого» міста в Об'єднаних Арабських Еміратах. 300-поверховий комплекс будівель буде покритий зеленню, що нагадає жителям мегаполіса про красу природи.
У вертикальному місті, відповідно до задуму архітектора, зможуть проживати до 200 тисяч чоловік. Такий проект планується реалізувати в декількох великих містах світу. У числі іншого, його буде відрізняти нульова емісія вуглеводнів.
Спочатку проект під назвою The Link був представлений на Саміті знань в Дубаї в 2019 році. За словами архітектора, ряд представників державного і приватного секторів ОАЕ зацікавилися втіленням його в життя.
Рішення передбачає будівництво чотирьох зелених будівель, найвища з яких включить апартаменти, вілли, громадські та зелені простору на всіх 300 поверхах. Житлова вежа висотою в 1,2 км буде з'єднуватися з трьома іншими хмарочосами від 650 до 850 метрів у висоту, в яких будуть розташовані офіси комерційних компаній, урядові структури, медичні установи, освітні установи і торгові центри.
На фасадах вертикального міста планується висадити понад 120 тисяч живих дерев і 2 млн рослин для очищення повітря, зниження ефекту теплового острова і підвищення якості життя людей. У проекті будуть активно застосовуватися системи вертикального озеленення і ландшафтної архітектури.
«Цей проект працює на ряд важливих цілей сталого розвитку в сфері урбаністики - на запобігання розповзання міської забудови, збільшення використання альтернативної енергетики в міському господарстві, підвищення якості повітря, збільшення міського біорізноманіття та створення більш здорових і комфортних умов життя, - сказав Лука Курчі. Температурний режим, рівень вологості, викиди СО2 та освітлення будуть повністю контролюватися міською інтелектуальною системою управління».
Комплекс буде отримувати енергію з різних поновлюваних джерел, включаючи вітер і сонце. У місті буде також передбачені простору для міського фермерства та органічного сільського господарства, яке дозволить міським громадам самостійно забезпечити себе продовольством. Весь транспорт буде працювати на альтернативних джерелах енергії. За прогнозами ООН, у містах у 2030 році буде проживати близько 5 млрд чоловік.
https://businessemirates.ae/news/uae-property-news/v-oae-sobirayut-sya-postroit-vertikal-nyy-gorod/
 
 
У 2020 році сонячні потужності Китаю сягнули 240 ГВт

Китай ввів в експлуатацію близько 40 ГВт нових сонячних електростанцій в 2020 році, збільшивши загальну встановлену сонячну потужність до 240 ГВт, інформує Saur Energy.
Сукупні потужності сонячної енергетики Китаю зросли більш ніж у п'ять разів з 2015 року і можуть зрости ще вдвічі протягом наступних п'яти років – майже до 500 ГВт. Зростання потужностей сонячної енергії зменшилося після досягнення рекордних 53 ГВт у 2017 році, коли держава боролася з відставанням виплат субсидій, що перевищували 200 мільярдів юанів (30,55 мільярда доларів), а також проблемами доступу до мережі для багатьох проектів.
Однак показник в 40 ГВт підкреслює величезний вплив, який країна продовжує чинити на цей сектор. На кінець 2019 року на сонячну енергетику припадало близько 10% загальних виробничих потужностей Китаю.
Очікується, ріст сонячних потужностей в Китаї досягне в середньому 70 ГВт на рік протягом «п'ятирічного плану» на 2021-2025 роки і може навіть сягнути 90 ГВт.
https://ecotown.com.ua/news/U-2020-rotsi-sonyachni-potuzhnosti-Kitayu-syagnuli-240-GVt/
 
 
Сонячний елемент з кремнію і перовскіту встановив новий рекорд ефективності

Перовскіт почали вивчати як перспективного матеріалу для сонячних панелей близько десяти років тому. Причому майже відразу його розглядали як доповнення до традиційних панелям з кремнію. Це так звані тандемні панелі, які складаються з двох і більше шарів / матеріалів для поглинання сонячного випромінювання в більш широкому спектрі. ККД тандемних панелей за визначенням вище, ніж з одного матеріалу, що вчені регулярно доводять.
 Німецькі дослідники з Берлінського центру матеріалів і енергії імені Гельмгольца (Helmholtz-Zentrum Berlin, HZB) досягли вражаючих результатів по ефективності тандемній сонячної комірки з кремнію і перовскіту. Всього п'ять років тому максимальна ефективність тандемних сонячних елементів становила 13,7%, два роки тому - до 25,2%, а на початку цього року - 27,7%. Тандемна осередок HZB показала ефективність перетворення сонячного світла в електрику на рівні 29,15% при теоретичному межі ККД для таких елементів 35%. Для порівняння, окремо кожен з цих матеріалів показує ефективність перетворення до 20%.
Експериментальний елемент має площу всього в 1 см2. Вчені запевняють, що технологія дозволяє довести розміри осередків до комерційно вигідних. Правда, вони не беруться вказати терміни здійснення комерційних планів щодо представленої розробки.
У представленій тандемній сонячній комірці кремній в основному поглинає червону і інфрачервону частину падаючого світла, а перовскит - зелену і синю. Поставлений вченими рекорд ефективності сертифікований Fraunhofer ISE і занесений в таблицю NREL, де з 1976 року відслідковується прогрес в технологіях сонячних елементів. Додамо, стаття про розробку опублікована в журналі Science і відкрита для прочитання.
https://3dnews.ru/1027613/solnechniy-element-iz-kremniya-i-perovskita-ustanovil-noviy-rekord-effektivnosti
 
 
7-Eleven сподівається на розвиток відновлюваних джерел енергії

Група Seven & i Holdings Co., що володіє тисячами пристанційних магазинів по всьому світі, переводить свою діяльність на 100 % відновлювані джерела енергії в рамках глобальної енергетичної ініціативи RE100. Про це передає Enkorr. 
RE100 - це глобальна ініціатива, яка об'єднує найвпливовіші компанії світу, прихильні на 100 % відновлюваній електроенергії. Серед великих роздрібних фірм, які беруть участь в ініціативі, - H & M, Lululemon Athletica, Rakuten, Starbucks, Target, Tesco, Walmart і Woolworths Group. Список великих CPG-компаній включають в себе PepsiCo.
Очолювана міжнародною некомерційною організацією Climate Group у партнерстві з CDP (Carbon Disclosure Project), група має сумарний дохід понад $ 6,6 трлн і працює в різних секторах.
«Ми вітаємо Seven & i Holdings в RE100, - привітала компанію виконавчий директор Climate Group по Північній Америці Емі Девідсен. - Крім своєї глобального присутності, 7-Eleven входить в число 25 найбільших роздрібних мереж США, тому приємно бачити, що вони рухаються в правильному напрямку - до переходу на чисту енергію».
7-Eleven управляє, надає франшизи і / або ліцензує понад 71,8 тис. магазинів у 17 країнах. З них 12 тис. торгових точок розташовані в Північній Америці, переважно на АЗС.
http://geonews.com.ua/news/detail/7-eleven-spodivaetsya-na-rozvitok-68223
 
 
В Африці будують найбільшу на континенті плавучу сонячну електростанцію потужністю 250 МВт

Частина плавучої сонячної електростанції потужністю 5 МВт була підключена до мережі на резервуарі гідроелектростанції в Гані. Завдяки цьому проект наблизився до своєї кінцевої мети – СЕС на 250 МВт.
Як повідомляє List.Solar, після завершення будівництва плавуча сонячна електростанція в Гані стане найбільшою такою установкою в Африці. Крім того, на континенті, де міні-мережі є найкращим рішенням для енергетичних послуг, станція може додатково стати однією з важливих історій успіху в масштабах комунальних послуг.
Будівництво виконується на ділянках по 50 МВт кожна. Розташована на річці плавуча сонячна електростанція може особливо добре доповнити джерела енергії в літній сезон або в періоди посухи. Гана одна з процвітаючих країн Африки та має власну стратегію розвитку.
На відміну від решти Африки, де практично 50 відсотків населення все ще не мають прямого доступу до електричної енергії, у Гані його мають 85 відсотків населення.
https://ecotown.com.ua/news/V-Afritsi-buduyut-naybilshu-na-kontinenti-plavuchu-sonyachnu-elektrostantsiyu-potuzhnistyu-250-MVt/

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами