Альтернативна енергетика в світі: 18-24.11.2019

1578169286_seai-gis

Метеорологічна служба Франції розробила платформу для прогнозування виробництва зеленої енергії


Національна метеорологічна служба Франції долучилася до розробки платформи, яка прогнозує вироблення відновлюваної енергії.
Для реалізації проекту Meteo France об’єднала зусилля зі світовим лідером в області цифрової трансформації Atos, передає tass.
«У процесі генерування енергії сонця і вітру погодні умови відіграють особливо важливу роль, і для моделювання даних показників потрібні великі масиви історичних даних, - йдеться у повідомленні. - В рамках платформи Meteo France надасть доступ до накопиченої за роки інформації, яка дозволить моделювати роботу електростанцій та оцінювати рівень вироблення сонячної і вітряної енергії з урахуванням кліматичних показників і можливих погодних змін».
У свою чергу Atos взяв відповідальність за розробку моделей машинного навчання для прогнозування кінцевих показників виробітку електроенергії. «В основі пропонованого рішення лежать методи обробки «великих даних» і складні аналітичні алгоритми, - зазначають у компанії. - Крім бази даних Meteo France моделі обробляють технічні показники обладнання, інформація про які надходить в режимі реального часу».
Передбачається, що дана ініціатива буде сприяти досягненню мети з вироблення 32% енергії за рахунок альтернативних джерел у Європі до 2030 року.
https://ecotown.com.ua/news/Meteorolohichna-sluzhba-Frantsiyi-rozrobyla-platformu-dlya-prohnozuvannya-vyrobnytstva-zelenoyi-ener/


Всесвітня вітроенергетична асоціація: Аукціони в вітроенергетиці Німеччини - це «катастрофа»

Генеральний секретар Всесвітньої вітроенергетичної асоціації (WWEA) Штефан Гзангер вважає, що аукціони у вітроенергетиці Німеччини мали негативні наслідки для розвитку галузі - про це йдеться в прес-релізі WWEA.
Зміна законодавства мала негативні наслідки для німецької вітроенергетики, а також для багатьох європейських компаній. З 2017 року в Німеччині скоротили 35 000 чоловік, які працювали в секторі вітроенергетики, збанкрутував великий виробник Senvion, всі виробники за останні місяці скорочували персонал. Минулого тижня німецький виробник Enercon оголосив про нові скорочення, 3000 людей будуть звільнені. Німецька вітроенергетика втратила чверть фахівців за 3 роки. На вересень 2019 року в Німеччині побудували 514 МВт вітропарків, падіння за рік склало 81%.
Подібні процеси, як підкреслюють в WWEA, спостерігаються в Індії і Туреччини, де перехід на аукціони привів до падіння ринку і втрати робочих місць. Страждають не тільки виробники, а й постачальники обладнання та комплектуючих.
Всесвітня вітроенергетична асоціація закликає вводити законодавчі зміни продумано і зважено, вивчаючи міжнародний досвід та розвиток ринків після зміни правил гри на них.
https://elektrovesti.net/68360_vsemirnaya-vetroenergeticheskaya-assotsiatsiya-auktsiony-v-vetroenergetike-germanii-eto-katastrofa


NASA представило електричний літак Maxwell X-57

Літальний апарат з 14-ма електродвигунами підніметься в повітря до кінця 2020 року. Головне завдання конструкторів – забезпечити його акумуляторами, достатніми для далеких перельотів.
Транспорт вважається одним з головних джерел парникових газів. Розв’язанням цієї проблеми може стати відмова від двигунів на викопному паливі. Однак прогрес в цьому напрямку залишається нерівномірним: якщо електромобілі вже стали звичним явищем, то електрична авіація все ще сприймається екзотично, передає Digital Trends.
Свій внесок в розробку електролітаків зробило NASA, показавши експериментальний літальний апарат Maxwell X-57. Замість традиційних двигунів внутрішнього згоряння він забезпечений 14 електричними, які більш ефективні, не виробляють викидів вуглекислого газу і менше шумлять. Живлення літака здійснюється від літій-іонних акумуляторів.
Нинішня версія Maxwell X-57 поки що не готова до комерційного використання, це ранній прототип. Кінцева мета проекту – розробити технології, які зроблять авіаційну галузь більш екологічно чистою і ефективною.
https://ecotown.com.ua/news/NASA-predstavylo-elektrychnyy-litak-Maxwell-X-57/


Єврокомісія підтримала ініціативу ЄІБ щодо припинення фінансування вугілля і газу

Єврокомісія підтримала рішення Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) припинити з кінця 2021 року фінансування проектів в області викопного палива. У той же час комісія підтримує збільшення фінансування низьковуглецевої енергетики, що також призведе до поступового припинення підтримки проектів, пов’язаних з викопним паливом, включаючи природний газ.
Правління ЄІБ в четвер ухвалило стратегію, згідно з якою банк з кінця 2021 року не буде розглядати нові фінансові вкладення в проекти в сфері викопних видів палива. Інвестбанк, відбираючи проекти для фінансування, буде віддавати пріоритет, в тому числі, тим, які підвищують енергоефективність та декарбонізацію енергії.
Банк з кінця 2020 року буде пов’язувати всі фінансування з цілями Паризької угоди по клімату, відзначають ЗМІ. ЄІБ також має намір підтримувати перехід економіки Євросоюзу до кліматичної нейтральності до 2050 року, свідчить його повідомлення. Раніше Єврокомісія запропонувала стратегії, згідно з якими чисті викиди парникових газів в атмосферу (тобто викиди і їх абсорбування) можуть звестися до нуля до 2050 року.
https://metallurgprom.org/news/ukraine/1890-evrokomissija-podderzhala-iniciativu-eib-po-prekrascheniju-finansirovanija-uglja-i-gaza.html


Метановий трактор New Holland здобув перемогу у номінації Сталий розвиток на Agritechnica 2019
На міжнародній виставці сільгосптехніки Agritechnica 2019 оголосили переможців щорічного конкурсу «Трактор року 2020». У категорії «Сталий розвиток» здобув перемогу New Holland Methane Power Tractor.
Про це в ексклюзивному коментарі Traktorist.ua повідомив представник New Holland Томас Буркерт.
New Holland T6 Methane Power забезпечує продуктивність аналогічного дизельного трактора — потужність 180 к.с., крутний момент 740 Нм. Перевагою метанового трактора є зниження експлуатаційних витрат до 30%.
У реальних польових умовах трактор New Holland T6 Methane Power виробляє на 99% менше твердих частинок, ніж еквівалентна дизельна сільгосптехніка, скорочує викиди CO2 мінімум на 10%, а загальні викиди — на 80%.
Трактор New Holland T6 Methane Power оснащений абсолютно новим 6,7-літровим двигуном NEF, спеціально розробленим FPT Industrial для застосування в сільському господарстві.
На New Holland T6 Methane Power метанові балони зберігаються в тому ж положенні, що і балони дизельного пального на стандартній моделі T6. Це забезпечує оператору відмінну видимість з кабіни і не обмежує доступ.
Коробка передач 17*16 забезпечує швидкість 50 км/год і 40 км/год у режимі ECO.
https://traktorist.ua/news/4181-metanoviy-traktor-new-holland-zdobuv-peremogu-u-nominatsiyi-staliy-rozvitok


У Мексиці побудують «зелене» місто на 557 гектарах

Недалеко від мексиканського міста Канкун планують побудувати вкрите лісом місто на ділянці площею 557 га.
Проект Smart Forest City реалізує італійський архітектор Стефано Боері спільно з німецькою інжиніринговою компанією Transsolar, передає dezeen.com.
«7,5 млн рослин, у тому числі численні види дерев і чагарників і міське середовище існуватимуть як один організм, - розповідає він. - Це буде ботанічний сад у сучасному місті, яке спиратиметься на спадщину майя і матиме зв’язок зі священним світом природи».
Громадські парки і приватні сади, «зелені» дахи і фасади дозволять досягти ідеального балансу між кількістю зелених насаджень і площею будівель, заявляють автори проекту.
Smart Forest City вироблятиме електроенергію для власних потреб завдяки сонячним станціям, а також власні продукти харчування на сільськогосподарських угіддям, які зрошуватимуться вбудованою системою водопостачання.
Завдяки близькості Канкуна до Карибського моря ділянка буде оточена водними артеріями, які вбережуть місто від повеней і які можна також використовувати для катання на човнах та інших розваг.
Майбутнє місто матиме внутрішню електричну та напівавтоматичну транспортну систему, розроблену міланською фірмою міського та транспортного планування MIC (Mobility in Chain). Система передбачає, що всі жителі міста будуть залишати свої транспортні засоби на околицях.
Дані в smart-місті будуть оброблятися з «повною повагою до недоторканності приватного життя громадян» і використовуватися для поліпшення різних аспектів міського життя.
«Датчики, які розміщують по всій будівлі, збирають і обмінюються відповідною інформацією, яка потім централізовано аналізується і формулюються пропозиції щодо поліпшення повсякденного життя, - зазначають у студії. – Приміром Smart Forest City запобігатиме поширенню хвороб і максимально ефективно використовуватиме енергію».
У Smart Forest City зможуть жити 130 000 мешканців. У місті буде безліч покритих рослинами будинків, призначених для різних верств населення: студентів, дослідників і викладачів.
Передбачається, що вкрите лісом smart-місто буде поглинати 116 000 тонн вуглекислого газу на рік.
«Smart Forest City може зробити наш світ кращим, значно зменшивши негативний вплив людини на навколишнє середовище, і, можливо, стати піонером нового типу людського поселення», - зазначають у архітектурному бюро Стефано Боері.
Наразі проект Smart Forest City очікує схвалення.
https://ecotown.com.ua/news/U-Meksytsi-pobuduyut-zelene-misto-na-557-hektarakh/


Франція на місяць призупинила АЕС через землетрус

Після землетрусу на південному сході Франції три реактора АЕС Крюа планують запустити лише в першій половині грудня. Про це розповів енергетичний оператор Франції компанія EDF.
«EDF планує поступово відновити роботу реакторів на АЕС Крюа протягом перших двох тижнів грудня», - заявили в компанії.
Оператор повідомив, що після землетрусу 11 листопада на станції Крюа тривають заходи контролю трьох реакторів, які були зупинені.
Зараз результати контролю оцінює національний регулятор атомної безпеки Франції.
https://elektrovesti.net/68370_frantsiya-na-mesyats-priostanovila-aes-iz-za-zemletryaseniya

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами