Альтернативна енергетика в світі: 12-18.10.2020

2-alternative-alternative-energy-clean-energy-421888-min

ГК «Hevel» впроваджує на сонячних електростанціях системи стеження за сонцем


За повідомленням прес-служби групи компаній «Hevel», «Hevel Solar» оснастить сонячні електростанції в Казахстані комплексом систем стеження за сонцем. Відзначено, що механізовані трекерна платформи встановлять на об'єктах сонячної генерації, сукупна потужність яких залишить 148 МВт.
У релізі енергокомпанії кажуть, що одновісні трекери відстежуватимуть положення сонця і в автоматичному режимі з використанням технологій штучного інтелекту забезпечувати орієнтацію сонячних модулів. Таким чином, вироблення електроенергії в середньому зросте на 20-25% в порівнянні зі статичним способом розташування фотоелектричної системи. Відзначено, що термін служби трекерів співвідносимо з терміном служби сонячних модулів, складаючи не менше чверті століття.
У повідомленні енергокомпанії підкреслюється, що при зведенні сонячних електростанцій «Hevel Solar» користується високоефективними гетероструктурних сонячними модулями власного виробництва. При цьому поставка трекерна систем здійснюється одним з провідних світових виробників систем кріплення сонячних модулів - компанією «Arctech».
https://novostienergetiki.ru/gk-hevel-vnedryaet-na-solnechnyx-elektrostanciyax-sistemy-slezheniya-za-solncem/
 
 
«Паперові» сонячні панелі для приміщень розробили в Індії

Дослідники з Індійського інституту технологій в Канпурі створили екологічні фотоелектричні панелі, розмістивши органічні фотоелементи (OPV) на паперовому підставі. Таке рішення, по-перше, підходить для застосування в гнучкою електроніці, а, по-друге, не викличе проблем при переробці після закінчення терміну служби, так як папір швидко розкладається навіть в природному середовищі.
Дослідницьку групу склали Есваран Джаяраман, Мадху Рават і Самбаткумар Баласубраманян. Координатор - професор Айер. Проект підтримується урядом Індії.
Органічна сонячна панель на паперовій основі являє собою модуль розміром 12 × 12 см з активною площею 108 см2. В процесі його створення вчені, крім іншого, розробили методику, що дозволяє закріплювати фотоактивного органічна речовина на папері з покриттям з полівінілформаля, яка випускається промислово і використовується при виробництві електроніки.
При випробуванні фотопанелей на паперовій основі при стандартних тестових умовах модулі з активною речовиною PTB7: PCBM показують ефективність перетворення світлової енергії 4,23%, а фотоячейкі з P3HT: PCBM - 2,38%. Максимальна продуктивність інноваційних фотоелементів досягає 6,44 і 3,37% для PTB7: PCBM і P3HT: PCBM відповідно. За твердженням розробників, це одні з найвищих показників, зафіксованих на сьогоднішній день для органічних фотоелементів з паперовим підставою.
Причому при освітленості від 1000 люкс, створюваної за допомогою світлодіодів з холодним білим світлом, OPV-панелі здатні поглинати більший діапазон спектрів світла, ніж традиційні кремнієві фотоелементи. Завдяки цьому органічні панелі забезпечують при таких умовах продуктивністю 12 мкВт / см2, що можна порівняти з показником стандартних сонячних батарей з ККД 15% - 13 мкВт / см2. Тобто фотоелектричні елементи на папері можна ефективно використовувати для отримання електроенергії при кімнатному освітленні.
Крім того, вчені вважають, що, підібравши інші органічні фотоактивного речовини з поліпшеною ефективністю, можна буде створити сонячні батареї зі значно більшою продуктивністю, придатні для використання як всередині, так і зовні приміщень.
https://newsland.com/user/4297655705/content/bumazhnye-solnechnye-paneli-dlia-pomeshchenii-razrabotali-v-indii/7231959
 
 
Австралійський стартап випускає сонячні панелі замінюючи срібло на дешевшу мідь

Стартап SunDrive залучив 2,2 мільйона доларів США від Австралійського агентства з відновлюваних джерел енергії для того, щоб масштабувати свій дешевий, високоефективний процес виробництва сонячних панелей, повідомляє PV-magazine.
Австралійському стартапу SunDrive вдалося прорвати один із ключових бар’єрів для більш широкого впровадження сонячних елементів наступного покоління – а саме, потребу в дорогому сріблі. Технологія SunDrive замінює використання срібла дешевшою міддю.
В усьому світі виробництво сонячних панелей, за оцінками, використовує 20% щорічного споживання промислового срібла в світі. Ця цифра, швидше за все, зростатиме, оскільки зростає попит на більш ефективні сонячні елементи наступного покоління, які потребують у два-три рази більше срібла на комірку, ніж попередні моделі.
Компанія намагається ще більше підвищити ефективність панелей завдяки простішому виробничому процесу та тоншому сонячному елементу, який потребуватиме менше кремнію. Ця невелика автоматизована виробнича лінія могла б сприяти розвитку довгострокового технологічного виробництва в Австралії.
Первинним акцентом SunDrive є «сонячний» сектор на дахах. Сонячна батарея на даху є ідеальним місцем для виходу на ринок технології, оскільки обмежений простір дозволяє найефективнішим сонячним елементам генерувати більше енергії на кожен квадратний фут.
https://ecotown.com.ua/news/Avstraliyskiy-startap-vipuska-sonyachni-paneli-zaminyuyuchi-sriblo-na-deshevshu-mid/
 
 
Equinor почав будівництво найбільшої в світі плавучої ВЕС для харчування нафтових платформ

Норвезька нафтогазова компанія Equinor вчора повідомила про початок будівництва офшорній плавучої вітрової електростанції Hywind Tampen.
Раніше, в квітні поточного року, норвезькі влада видала відповідний дозвіл.
«Це буде перша в світі плавуча вітрова електростанція для енергопостачання морських нафтогазових платформ.
Це також буде найбільша в світі плавуча офшорна вітрова електростанція і важливий крок на шляху до індустріалізації рішень і зниження витрат в майбутніх проектах морської вітроенергетики », - зазначає Equinor.
Вітрова електростанція Hywind Tampen буде складатися з 11 вітряних турбін потужністю по 8 МВт (модель Siemens Gamesa SG 8.0-167 DD) і задовольняти близько 35% річної потреби в електроенергії п'яти нафтових платформ Snorre A і B і Gullfaks A, B і C. Плавуча ВЕС буде розташована в 140 км від берега між ділянками Snorre і Gullfaks на глибині від 260 до 300 м.
Запуск Hywind Tampen запланований на кінець 2022 року. Очікується, що заміна газової генерації на платформах вітровою енергією дозволить скоротити викиди CO2 більш ніж на 200 000 метричних тонн в рік, що важливо для Equinor, що прагне до вуглецевої нейтральності.
Нафтогазова компанія Equinor є одним зі світових лідерів в офшорній вітроенергетиці, в тому числі в її «плавучому сегменті». Їй належить перша в світі діюча плавуча ВЕС Hywind потужністю 30 МВт біля берегів Шотландії.
https://renen.ru/equinor-nachal-stroitelstvo-krupnejshej-v-mire-plavuchej-ves-dlya-pitaniya-neftyanyh-platform/
 
 
Amazon перетворила свій склад в сонячну електростанцію

Компанія Amazon покрила дах величезного складу в Кенті, Англія, 11 500 гігантськими сонячними батареями. Ця система дозволить Amazon генерувати електроенергію, яка буде еквівалентна живленню 700 будинків на рік.
Amazon не відстає від інших великих компаній і намагається бути більш «зеленою фірмою». Дана реновація складу є частиною обіцянки перейти на відновлювані джерела енергії до 2025 року.
Перехід на сонячну енергію та встановлення панелей є частиною кліматичного зобов'язання Amazon, яке було озвучено в минулому році. Воно зобов'язує компанію перейти на повністю поновлювані джерела енергії і стати вуглецево-нейтральним бізнесом до 2040 року.
 Бріттані Стентон, старший менеджер енергетичної програми Amazon, сказала: «Ми пишаємося тим, що Amazon ставить перед собою мету забезпечити енергією свою глобальну інфраструктуру, використовуючи 100% відновлювані джерела енергії. Ця установка сонячних панелей - всього лише один із способів, за допомогою яких ми зможемо зробити нашу мережу більш стійкою ».
Щоб досягти 100% переходу на відновлювані джерела енергії до 2025 року, Amazon планує інвестувати в більш великі локальні сонячні установки по всій мережі складів. Ці системи потім зможуть живити і інші центри компанії, зменшуючи їх залежність від викопного палива. «Ми також будемо інвестувати у великі проекти з відновлюваних джерел енергії, які надають енергію в наші місцеві комунальні мережі», -сказала Стентон.
https://www.popmech.ru/technologies/news-627093-amazon-prevratila-svoy-sklad-v-solnechnuyu-elektrostanciyu/


В Індії запущена сонячна електростанція потужністю 600 МВт

Сонячна електростанція потужністю 600 МВт запущена в роботу в штаті Раджастхан індійською компанією Rays Experts, повідомляє 5 жовтня видання The Economic Times.
Станція обійшлася в 3000 крор (1 крор = 10 млн) рупій (~ $ 400 млн). Вона складена з 6 сонячних парків, які займають в цілому 2500 акр землі (~ 10,1 млн кв.м).
Дана станція, йдеться в повідомленні, забезпечила роботою 2000 чоловік. Крім цього ще 600 співробітників будуть найняті для обслуговування та розширення потужностей.
«У Раджастхане в стадії планування на найближчі три роки ведеться робота над сонячними електростанціями загальною потужністю понад 15 ГВт, і ми пишаємося тим, що беремо участь в освоєнні шляху до сонячної енергії», - прокоментував новину виконавчий директор Rays Experts Рахул Гупта.
Інший енергооператора країни Solar EPC має на поточний момент замовлення на створення сонячних електрогенераторів в цьому штаті загальною потужністю в 250 МВт.
https://rossaprimavera.ru/news/ba3eb2ff
 
 
Найбільший в Білорусі парк вітрогенераторів з'явиться в Ліозненском районі

Будівництво почнеться в цьому році. Обсяг інвестицій - близько 40 мільйонів доларів. "Вітряки" встановлять на майданчику поруч з селом Велешковічі. До слова, в цьому районі енергію вітру приручили ще рік тому. Тоді приватна компанія встановила два потужних вітрогенератора.
Олена Дайнеко, заступник голови Ліозненского райвиконкому: "Чи готова технічна документація і почнуться роботи по встановленню ще 9 вітрогенераторів найближчим часом. Для району це і робочі місця, і туристичні маршрути, тому що сьогодні цікавий сам об'єкт. Цікаво тут побувати, подивитися".
Вітроенергетичний потенціал регіону вивчали фахівці - так вдалося встановити найвигідніші точки для установки парку.
https://www.tvr.by/news/ekonomika/krupneyshiy_v_belarusi_park_vetrogeneratorov_poyavitsya_v_lioznenskom_rayone/

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами