Альтернативна енергетика в світі: 09-15.12.2019



Siemens Gamesa представила вітрогенератор 11 МВт і відразу знайшла покупця на нього

Компанія Siemens Gamesa вивела на ринок нову модель вітряної турбіни потужністю 11 МВт. По суті, цей вітрогенератор є модифікацією машини SG10.0-193DD на 10 МВт, гондола якої була вперше показана публіці на початку листопада. За допомогою деяких «цифрових удосконалень» виробник довів потужність гігантського генератора до 11 мегават.
 Цікаво, що на новий агрегат відразу знайшовся покупець. Ним став шведський енергетичний концерн Vattenfall. Сто сорок цих вітряних турбін будуть встановлені в офшорному комплексі Hollandse Kust Zuid загальною потужністю понад 1,5 ГВт в голландських водах.
Примітно, що це одна з перших офшорних вітрових електростанцій, яка буде побудована без субсидій.
«Задіявши одну з найбільших і ефективних турбін для першої офшорної вітроелектростанції без субсидій, Vattenfall підкреслює свою позицію лідера в офшорній вітроенергетиці», - зазначає Гуннар Греблер, старший віце-президент Vattenfall.
Укладення договору відбудеться після остаточного інвестиційного рішення, яке буде прийнято після схвалення голландськими владою переходу на модель 11 МВт. Siemens Gamesa раніше була обрана кращим постачальником для зазначених проектів шведського концерну, але тоді Vattenfall оголосив про використання моделі 10 МВт, а зараз вирішив використовувати більш потужні машини.
Зростання розмірів і потужності вітрогенераторів є одним з ключових технологічних трендів галузі. Між основними гравцями йде активна боротьба. Найбільшою турбіною на сьогоднішній день є Haliade-X виробництва GE (12 МВт), і вона вже також знайшла покупців.
Перехід на більш великі моделі турбін знижує витрати на установку, експлуатацію та технічне обслуговування і, таким чином, сприяє подальшому зниженню вартості одиниці вітрової енергії (LCOE).
http://renen.ru/siemens-gamesa-unveiled-11-mw-wind-generator-and-immediately-found-a-buyer-for-it/
 
 
У Китаї частка продажів електромобілів сягне 25% до 2025 року

Китай прагне досягти майже 25% частки електрифікованих нових авто в продажах до 2025 року. Попередня «дорожня карта» затверджена в 2017 році передбачала, що до 2025 року транспорт на електротязі має становити 20% продажів, пише Bloomberg.
Хоча в останнім часом в Китаї швидко зростає попит на електрифіковані авто, на них все ще припадає близько 5% продажів автомобілів в країні. Крім того, продажі електромобілів знижуються протягом чотирьох місяців поспіль після того, як уряд скоротив субсидії.
 Водночас Китай просуває електромобілі, пропонуючи звільнення від податку з продажів, пільги в розіграшах номерних знаків і меншу кількість обмежень на використання електрифікованих машин. Частка електромобілів в продажах в 20-25% до 2025 року означає, що продажі автомобілів внутрішнього згоряння на найбільшому в світі автомобільному ринку вже досягли піку. В той же час до цього року повністю електричні автомобілі стануть масовими, автомобілі на паливних елементах будуть широко доступні, а всі транспортні засоби, що використовуються в комунальному секторі, будуть працювати на електриці.
«В технологічних проривах завжди є невизначеність, і більш розумно ставити мету для ближчих тимчасових рамок, що ми бачимо в даному випадку, – каже Цуй Донгшу, генеральний секретар Китайської асоціації пасажирських автомобілів. – Попит на автомобілі, що працюють на сучасних джерелах енергії, може відновитися протягом наступних двох років, і мета, встановлена ​​в проекті на 2025 рік, видається розумною».
На автомобільному ринку Китаю спостерігається тривалий спад, який гальмує світовий сектор електромобілів, оскільки на частку КНР припадає близько половини світових продажів електричних машин.
https://ecotown.com.ua/news/U-Kitai-chastka-prodazhiv-elektromobiliv-syagne-25-do-2025-roku-/
 
 
Amazon встановить велику сонячну електростанцію в Севільї в 2020 році

Американська компанія Amazon оголосіла в запуску свого першого масштабного проекту з відновлюваної енергії.
Як повідомляє АЗЕРТАДЖ, в Іспанії, на південний - схід від Севілья буде побудована сонячна ферма потужністю 149 мегават, яка буде здана в експлуатацію в 2020 році.
Проект компанії забезпечить енергією роботу центрів обробки даних Amazon Web Services, а також мережі складів Amazon в Європі.
 За словами директора Amazon по стійкого розвитку Кара Херста, в цьому році компанія запустила Зобов'язання по клімату з метою виконання Паризької угоди, а нові проекти дозволять компанії наблизитися до досягнення поставленої мети повністю працювати на відновлюваної енергії до 2030 року.
Сьогодні два других проекти в сфері сонячної енергії були також представлені у Сполучених Штатах Америки. Сонячні електростанції, які матимуть сумарну потужністю 180 МВт і вироблятимуть близько 400 000 МВт / год електроенергії на рік, будуть збудовані в окрузі Лі (штат Іллінойс) і в Північній Віргінії.
https://azertag.az/ru/xeber/Amazon_ustanovit_bolshuyu_solnechnuyu_elektrostanciyu_v_Sevile_v_2020_godu-1363164
 
 
Новий міністр енергетики США: «У вугілля блискуче майбутнє»

Ден Бруйетт ясно дав зрозуміти: він не планує проводити політику відмови від вугілля. Його не бентежить ні рекордне падіння популярності цього виду палива, ні загроза кліматичної катастрофи.
 Сенат Конгресу США схвалив кандидатуру нового міністра енергетики. Ним став Ден Бруйетт - заступник попереднього міністра Ріка Перрі, вимушеного піти у відставку на тлі скандалу з Україною.
Експерти пов'язували з ім'ям Бруйетта деякі надії на розвиток альтернативної енергетики в США. Однак їх розвіяло перше інтерв'ю нового міністра, яке він дав Washington Examiner.
У ньому Бруйетт заявив, що президент Дональд Трамп доручив йому знайти спосіб підвищити популярність вугілля.
Міністр вважає, що вугільну промисловість чекає «блискуче майбутнє». За його словами, хоча електростанції на цьому виді палива і закриваються рекордними темпами під натиском ВДЕ і газу, вугілля можна використовувати для інших цілей. Серед перспективних напрямків Бруйетт назвав виробництво вуглецю і видобуток рідкоземельних металів.
Таким чином, новий міністр чітко дав зрозуміти, що не планує програм щодо відмови від вугілля. З огляду на, що викиди парникових газів ростуть рекордними темпами, це вкрай недалекоглядна політика для всієї планети.
Тим часом, політики по інший бік океану набагато краще розуміють кліматичну загрозу. Наприклад, Європарламент випустив резолюцію про надзвичайне кліматичне становище закликав всі країни ЄС розробити плани щодо відмови від викопного палива.
https://elektrovesti.net/68659_novyy-ministr-energetiki-ssha-u-uglya-blestyashchee-budushchee
Ключові слова: США
General Motors і LG побудують в США фабрику з виробництва батарей для електрокарів
Американська автомобільна корпорація General Motors і корейська компанія LG Chem (входить в LG Corporation) оголосили про створення спільного виробництва акумуляторів для електромобілів.
Про це йдеться в прес-релізі, поширеному обома компаніями.
 Загалом партнери мають намір вкласти в новий проект до $2,3 млрд. Спільне підприємство поділене між GM і LG порівну. Компанії планують відкрити завод зі збірки акумуляторів на виробничому майданчику в Лордстауне (штат Огайо). Це дозволить створити в невеликому населеному пункті 1100 нових робочих місць. Підприємство використовуватиме передові технології, щоб скоротити відходи виробництва, наголошується в повідомленні. Співпраця також передбачає спільну розробку та обмін технологіями між компаніями. GM зазначила, що будівництво нового заводу знизить вартість акумуляторних батарей і, відповідно, зробить автомобілі більш доступними для споживачів.
http://oilreview.kiev.ua/2019/12/06/general-motors-i-lg-pobuduyut-v-ssha-fabriku-z-virobnictva-batarej-dlya-elektrokariv/
 
 
Eesti Energia планує встановити на території шахти "Естонія" сонячну електростанцію

В кінці листопада волость Алутагузе видала держкомпанії Eesti Energia дозвіл на будівництво сонячної електростанції в містечку Охаквере, де розташована сланцева шахта "Естонія".
Згідне листуванні представників компанії Eesti Energia і міністерства оборони, потужність сонячної електростанції складе 3 МВт.
 Сонячні панелі планують встановлювати на відвали пустої породи, яка утворюється після видобутку сланцю. Міністерство погодило максимальну висоту, на яку можна встановити конструкцію - 27,5 метра.
Сонячна електростанція буде постачати шахту електроенергією.
https://rus.err.ee/1010173/eesti-energia-planiruet-ustanovit-na-territorii-shahty-jestonija-solnechnuju-jelektrostanciju
 
 
У Данії перевели потужну теплоелектростанцію з вугілля на щепу за 30 місяців

У Данії теплоелектростанцію Asnæs перевели з вугілля на деревну щепу.
Проект, який стартував 30 місяців тому, завершено, передає RusCable.
Новий енергоблок №6 видав першу електроенергію в електричну мережу данського острова Зеландія. Тепер ТЕС здатна генерувати технологічний пар, тепло і електроенергію без використання вугілля. «У серпні ми змогли поставити перше зелене централізоване опалення та технологічний пар нашим клієнтам, і тепер ми підключили установку до мережі і постачаємо зелену енергію для мережі Зеландії", - говорить Хенрік Бойє Йоргенсен, старший менеджер проекту в Ерстеде і відповідальний за будівництво блоку 6 електростанції Asnæs.
Новий енергоблок має електричну потужність 25 МВт і теплову потужність - 129МДж/с(технологічна пара). Для вироблення електроенергії пар повинен подаватися в турбіну при тиску 100 бар і температурі 540°С.
Станція буде забезпечувати потреби у технологічному парі і централізованому теплопостачанні для промисловості і населення міста Калунборг (Kalundborg)2, чисельність населення якого становить 20 000 чоловік.
Виробництво деревної тріски у Калунборзі буде запущено до кінця 2019 року. Деревна тріска дозволить забезпечити промисловість Калундборга технологічним паром, а житлові будинки - централізованим опаленням без використання вугілля, забезпечуючи при цьому високу надійність поставок і високу ступінь гнучкості.
Проект модернізації ТЕС Asnæs був ініційований найбільшою данською енергокомпанією Ørsted і стартував у жовтні 2017 році.
https://ecotown.com.ua/news/U-Danii-pereveli-potuzhnu-teploelektrostantsiyu-z-vugillya-na-shchepu-za-30-misyatsiv-/

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами