Альтернативна енергетика в світі: 07-13.12.2020

5252-696x387

Бельгія добудувала найбільшу ВЕС в Північному морі

Біля узбережжя бельгійського міста Остенде добудували найбільшу вітрову електростанцію в Північному морі, повідомляє Ecotown.
29 листопада було встановлено останню вітрова турбіна проекту SeaMade, який реалізує група компаній Dema. Вартість проекту складає 1,3 мільярда євро.
ВЕС потужністю 487 МВт складається з 8,4-мегаватних турбін. Передбачається, що морська вітроелектростанція SeaMade буде виробляти близько 10% всієї електроенергії необхідної країні і зможе генерувати електроенергію для забезпечення енергопотреб 485 тис. Домогосподарств в Бельгії.
«Бельгія займає четверте місце в світі в сфері морської вітроенергетики: в даний час в море проводиться всього 8 ТВт-год електроенергії, - написала міністр енергетики Тинне Ван дер Стратен в своєму Твіттері. - Цією електроенергії досить для енергозабезпечення близько 2,2 мільйона домашніх господарств».
https://kosatka.media/category/vozobnovlyaemaya-energia/news/belgiya-dostroila-krupneyshuyu-ves-v-severnom-more
 
 
Встановлена потужність сонячних і вітрових електростанцій в Африці виросте в чотири рази до 2025 року

Відповідно до аналізу компанії Rystad Energy, встановлена ​​потужність сонячних і вітрових електростанцій в Африці, яка в кінці 2019 року становила 12,6 гігават (ГВт), до 2025 року виросте до 51,2 ГВт, більш ніж в чотири рази.
В даний час Південна Африка лідирує на континенті за встановленою потужністю ВДЕ. Потужності вітроенергетики складають 3,5 ГВт, сонячної енергетики промислового масштабу 2,4 ГВт, а портфель проектів, що розробляються (в основному в сонячній енергетиці) оцінюється в 1 ГВт. За встановленої потужності сонячної енергетики Єгипет і Марокко знаходяться на другому і третьому місці з 1,6 ГВт і 0,8 ГВт відповідно.
Майже 40 з 50 африканських країн встановили або планують встановити вітрові або сонячні електростанції.
Алжир збільшить потужності з 500 мегават (МВт) в 2020 році до майже 2,9 ГВт в 2025-м. Зростання забезпечить в основному мегапроект Tafouk 1 - кілька сонячних електростанцій загальною потужністю 4 ГВт, частина з яких буде введено в дію до 2025 року.
У Тунісі також буде спостерігатися вражаюче зростання - потужності ВДЕ виростуть з 350 МВт в 2020 року до 4,5 ГВт в середині десятиліття.
Rystad прогнозує, що найбільшим ринком ВДЕ в Африці стане Єгипет, який до 2025 року обійде ПАР. Портфель проектів відновлюваної енергетики в країні оцінюється в 9,2 ГВт.
Вартість відновлювальних джерел енергії зараз знаходиться на рекордно низькому рівні, але обладнання для вітрових і сонячних електростанцій буде ставати все дешевше і доступніше, створюючи сприятливі умови для інвестиції також і в Африці, каже Rystad.
«Розвиток на континенті історично було повільним через політичну нестабільність, відставання в політиці і інфраструктурі ... Однак у міру зростання попиту на електроенергію багато африканських країн звертаються до рішень з використанням відновлюваних джерел енергії для досягнення цілей в галузі енергетики, і в найближчі п'ять років кращою технологією ВДЕ стане сонячна, яка обійде вітрову», - каже Гаурав Меткар, аналітик Rystad Energy.
https://renen.ru/ustanovlennaya-moshhnost-solnechnyh-i-vetrovyh-elektrostantsij-v-afrike-vyrastet-v-chetyre-raza-k-2025-godu/
 
 
У Словенії збудують найбільшу сонячну електростанцію біля водосховища

До гідроелектростанції в Брежице, розташованої в нижній частині річки Сава в Словенії, планують додати фотоелектричну установку потужністю 6 МВт. Сонячна установка має стати найбільшою у своєму роді в країні, інформує World-energy.
Після встановлення сонячних панелей на даху офісної будівлі оператор HESS заявив, що побудує найбільшу сонячну електростанцію в Словенії поряд з водосховищем своєї гідроелектростанції в Брежице. Установка матиме орієнтовну вартість 4,3 млн. євро. Це буде фактично четвертий блок гідроелектростанції, розташований у трьох кілометрах по течії на правому березі річки Сави, оскільки вони будуть з'єднані кабелем. При необхідності об'єкт можна перенести.
Сонячна електростанція буде встановлена ​​поруч із набережною, на звалищі річкових відходів. Установка займе шість гектарів, а решта три гектари і надалі використовуватимуться для тих же цілей. Сонячна електростанція разом з ГЕС утворять гібридну систему генерації енергії.
Муніципалітет Брежице нині готує детальний план, який повинен дозволити HESS побудувати сонячну установку потужністю до 10 МВт.
Планується, що фотоелектричний блок запрацює в першій половині 2022 року. Гідроелектростанція з дамбою запущена в експлуатацію в 2017 році. Її потужність становить 47,4 МВт.
https://ecotown.com.ua/news/U-Slovenii-zbuduyut-naybilshu-sonyachnu-elektrostantsiyu-bilya-vodoskhovishcha/
 
 
Генеруючі компанії американських штатів на Середньому Заході оголосили про масштабні плани щодо розвитку ВДЕ-генерації і закриття вугільної генерації

Шість американських енергохолдингів - великих власників генерації на Середньому Заході - оголосили про масштабні плани щодо закриття вугільних ТЕС і одночасно з будівництва та придбання заміщають їх нових генеруючих об'єктів на базі ВДЕ.
Холдинги обслуговують переважно штати Вісконсін, Айову, Мічиган, Міннесоту і Міссурі. Поточна сумарна потужність їх генеруючих активів становить 46,3 ГВт. Їх загальні витрати протягом найближчих декількох років на будівництво або покупку близько 4 ГВт сонячної і понад 3,6 ГВт вітрової генерації, а також понад 1 ГВт потужності накопичувачів енергії оцінюються в $ 15,6 млрд. При цьому не пізніше 2022 - 2023 рр. очікується виведення з експлуатації в цілому до 5,8 ГВт потужності вугільної генерації.
 
Кожен з шести енергохолдингів для реалізації заявлених проектів представив свій інвестиційний план. Зокрема, Ameren на розвиток вітрової та сонячної генерації на період до 2030 р готовий виділити $ 4,5 млрд, більш того, після 2030 року обсяг капіталовкладень може вирости до $ 8 млрд. WEC Group підготував план на 2021 - 2025 рр. , де передбачено виділення $ 4,1 млрд для так званих «стійких» ВДЕ-ресурсів. Паралельне закриття вугільних ТЕС потрібно енергохолдинг для виконання зобов'язань зі скорочення викидів СО2 2025, 2030 і 2050 рр. відповідно до прийнятих цільовими показниками.
https://www.ruscable.ru/news/2020/11/27/Generiruuschie_kompanii_amerikanskix_shtatov_na_Sr/
 
 
Японія планує скоротити використання викопного палива вдвічі за 10 років

Японія вдвічі скоротить використання викопного палива до 2030 року. Про це повідомляє інформаційне агенство Reuters. 
Судячи із заяви група законодавців правлячої партії Японії, невикопні види палива, такі як поновлювані енергоносії і ядерна енергія, повинні складати половину або більше від загальної кількості джерел енергії у країні через десять років (в 2030 році). 
У базовій енергетичній політиці уряду на 2018 рік були поставлені цілі щодо того, що викопні види палива, такі як вугілля і газ, до 2030 року складуть 56 % від загального обсягу електроенергії.
У жовтні прем'єр-міністр Йосіхіде Суга заявив, що Японія буде прагнути скоротити викиди парникових газів до нуля до 2050 року, що є серйозним зрушенням для третьої за величиною економіки світу, яка в значній мірі залежить від імпорту викопного палива.
http://geonews.com.ua/news/detail/yaponiya-planue-skorotiti-vikoristannya-vikopnogo-68098

 
На території вугільного розрізу встановлена сонячна електростанція потужністю 300 МВт

TBEA New Energy, підрозділ китайського постачальника фотоелектричних інверторів TBEA Xi'an Electric Technology, ввела в експлуатацію сонячну електростанцію потужністю 300 МВт в окрузі Цзяокоу в китайській провінції Шаньсі, повідомляє PV Magazine.
Парк будувався з 2018 року і був розгорнутий на території колишніх вугільних розробок в місті Шуйтоу. Ділянка, зрозуміло, не підходить для землеробства.
Оскільки рельєф ділянки складний, TBEA застосувала спеціальні технології монтажу, щоб адаптувати сонячну електростанцію до незвичайних характеристик майданчика.
«Вперше в процесі будівництва була використана гнучка опора, а також технологія крупно-градієнтної і великопрогонових опори укосу, яка ефективно знижує загальні витрати на будівництво, підвищує безпеку, довговічність і стійкість проекту до штормів», - повідомила TBEA.
Компанія також відзначила високий коефіцієнт використання земель, що забезпечується його технологією. Перед початком будівництва були проведені перевірки матеріалів, техніки безпеки і технічні огляди на місці, щоб робітники могли повністю зрозуміти проект. Компанія не надала додаткових фінансових і технічних подробиць.
У світі накопичено великий досвід будівництва сонячних електростанцій на місці колишніх вугільних розробок, проте поки не було жодного проекту такого великого розміру.
https://renen.ru/na-territorii-ugolnogo-razreza-ustanovlena-solnechnaya-elektrostantsiya/

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами