Альтернативна енергетика в світі: 06-12.07.2020

32

На півночі Чилі побудують сонячний парк потужністю 577 МВт


Компанія Atlas Renewable Energy, через Estepa Solar SpA, подала Заява про вплив на навколишнє середовище (EIS) для будівництва сонячного фотоелектричного (PV) парку потужністю 577 МВт, який буде реалізований в чилійському регіоні Антофагаста. Про це повідомляє Renewablesnow.
Згідно з даними, представленим в Службу екологічної оцінки Чилі (SEIA), за оцінками компанії, для установки сонячного парку Parque Fotovoltaico Estepa Solar буде потрібно $ 350 млн.
Сонячна електростанція, яка буде розташована в комуні Марія-Олена, провінція Токопілья, буде складатися з 910 728 сонячних модулів. Очікується, що її будівництво триватиме близько 18 місяців.
У березні Atlas Renewable представила Службі SEIA проект в області сонячної енергії потужністю 854 МВт в тому ж регіоні.
У цьому місяці компанія також випустила «зелені» облігації в розмірі $ 253 млн для рефінансування об'єкта у Хавієр потужністю 70 Мвт, чинного сонячного парку, і будівництва фотоелектричного проекту Sol del Desierto потужністю 244 МВт.
https://kosatka.media/category/vozobnovlyaemaya-energia/news/na-severe-chili-postroyat-solnechnyy-park-moshchnostyu-577-mvt

 
Місто Сідней перейшло на 100% електроенергії з ВДЕ

Місто Сідней офіційно перейшло на 100% відновлювану електроенергію, що надходить від вітрових та сонячних електростанцій з різних регіонів Нового Південного Уельсу, пише Renew economy.
 «Зеленою» електроенергією живляться всі будівлі, склади та інші споруди, вуличні ліхтарі, а також знакові місця Сіднея. Так само, на електрику з відновлюваних джерел перейшло й австралійське місто Аделаїда.
«Ми в умовах кліматичної надзвичайної ситуації. Якщо ми хочемо скоротити викиди та підтримати зелений енергетичний сектор, усі рівні влади повинні терміново перейти до відновлюваної енергії», – сказав міський голова Сіднея Клевер Мур
Зазначається, що міста відповідальні за 70% викидів парникових газів у всьому світі. Місто Сідней уклало договори про купівлю електроенергії з вітровими та сонячними електростанціями в Глен-Інсі, Вагга-Вагга та регіоні Шолхафен на суму близько 60 мільйонів доларів.
https://ecotown.com.ua/news/Misto-Sidney-pereyshlo-na-100-elektroenergii-z-VDE/
 
У Шотландії частка ВДЕ збільшилася на 28% з початку року

Нова статистика, оприлюднена урядом Великобританії, показує, що генерація відновлюваної електроенергії в Шотландії збільшилась на 28% в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року.
Виробництво електрики вітровими турбінами збільшилося на 25% - до 7385 ГВт * год.
Найбільший приріст спостерігається в області офшорних вітропарків, де вироблення електроенергії зросла більш ніж удвічі, а саме на 54% і досягла 1262 ГВт * год електроенергії. Зараз в Шотландії встановлено 11,9 ГВт відновлюваних потужностей, що на 4% більше, ніж за минулорічний період.
https://uaenergy.com.ua/post/33277/v-shotlandii-dolya-vie-uvelichilasj-na-28-s-nachala-goda
 
 
Потужності світової атомної енергетики знизилися на 4,5 ГВт в 2019 році

За даними Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), опублікованими 25 червня, станом на 31 грудня 2019 року в 30 країнах світу діяли 443 ядерних реактори загальною потужністю 392,1 ГВт. Це на 4,5 ГВт менше, ніж в кінці 2018 року.
МАГАТЕ пояснило падіння «рішенням Японії назавжди закрити п'ять реакторів, які не справляли електрику з 2011 року». Всього в світі в 2019 році були виведені з експлуатації 13 атомних реакторів загальною потужністю 10,2 ГВт. Крім Японії вони перебували в Південній Кореї, на Тайвані, в Німеччині, Росії, США, Швеції та Швейцарії.
У той же час до мережі було підключено шість нових реакторів сумарною потужністю 5174 МВт. Понад 77% цієї нової потужності було додано в Азії, включаючи два блоки в Китаї.
За даними агентства, в 19 країнах будуються 54 реактори загальною потужністю понад 57,4 ГВт, в тому числі чотири країни будують свій перший реактор.
«Перспективи зростання потужностей зосереджені в Азії», - зазначає МАГАТЕ, оскільки там знаходяться 35 споруджуваних реакторів загальною потужністю 36,5 ГВт.
Агентство також відзначає, що світова атомна енергетика демонструє тенденцію поступового зростання, з 2012 року виробництво електроенергії в галузі зросла на 9%.
У 2019 р. атомна енергетика виробила близько 2586 ТВт * год, близько 10% від загального обсягу електроенергії в світі, йдеться в повідомленні.
Раніше зазначалося, що вироблення електроенергії на основі ВДЕ (без урахування ГЕС) в 2019 році вперше перевершила вироблення світової атомної енергетики.
За даними МАГАТЕ, коефіцієнт використання встановленої потужності (КВВП) ядерних електростанцій в 2019 році в середньому склало 85,9%.
Подальший розвиток атомної енергетики - інтрига. Як показує статистика, зростання галузі практично зупинився, її частка у виробництві електроенергії не росте, яке ведеться нове будівництво навряд чи буде встигати за висновком старих потужностей, незважаючи на вимоги декарбонізації. Так, багато експертів, в тому числі МЕА, вважають, що атомна енергія важлива для вирішення кліматичних завдань. Ряд країн, не тільки азіатських, планують (або обговорюють) розвиток мирного атома. Зокрема, у Великобританії активно ведуться розмови про нове будівництво ядерних потужностей з упором на малі модульні реактори.
https://renen.ru/moshhnosti-mirovoj-atomnoj-energetiki-snizilis-na-4-5-gvt-v-2019-godu/
 
 
У Великобританії схвалили будівництво вітропарку потужністю 1,8 ГВт

Державний секретар Великобританії з питань бізнесу, енергетики та промислової стратегії схвалив будівництво вітрової електростанції Norfolk Vanguard потужністю 1,8 ГВт, повідомляє Оffshorewind.
 Вітропарк включатиме в себе від 90 до 180 турбін, встановлених на площі, що займає близько 592 км2. Відстань найближчої турбіни від узбережжя Норфолка складе 47 кілометрів.
У Великобританії прогнозують, що реалізація цього проекту піде користь місцевій громаді.
https://ecotown.com.ua/news/U-Velikobritanii-skhvalili-budivnitstvo-vitroparku-potuzhnistyu-1-8-GVt/
 
 
У Новій Зеландії побудують геотермальну електростанцію потужністю 150 МВт

Компанія-постачальник електроенергії і газу Нової Зеландії заявила про будівництво геотермальної станції потужністю 150 МВт.
Станцію побудує японська компанія Sumitomo Corp на Північному острові поблизу міста Таупо за 25,7 мільйонів доларів США.
 Чотири свердловини, пробурені в рамках кампанії, підтвердили потенціал родовища, і компанія вже має еквівалент 75 МВт високотемпературної виробничої рідини.
Японська компанія вибрала новозеландську будівельну компанію «Naylor Love» для складових частин будівництва, а японська Fuji Electric Co Ltd поставить парову турбіну.
Компанія розраховує інвестувати додаткові 600 мільйонів новозеландських доларів в проект.
https://uaenergy.com.ua/post/33269/v-novoy-zelandii-postroyat-geotermaljnuyu-elektrostanciyu-moschnostjyu-150-mvt 
 

Бельгія посіла четверте місце за потужністю вітроенергетики

Бельгія посіла четверте місце за потужністю вітряних електростанцій в прибережних зонах, заявлено в прес-релізі асоціації інвесторів і власників вітряних електростанцій 30 червня, повідомляє The Brussels Times.
Бельгія з початку травня, коли була введена в експлуатацію вітроелектростанція Northwester 2, досягла встановленої потужності 1775 МВт.
 Провідною ж країною в цій області є Великобританія з потужністю 10 428 МВт, за нею йде Німеччина (7659 МВт) і Китай (близько 7000 МВт). Данія ж досягає морських потужностей вітроенергетики лише в 1703 МВт.
«Завдяки своїй виробничій потужності в 1775 МВт, вітроенергетика в бельгійському Північному морі забезпечує еквівалент споживання електроенергії на 1,8 мільйона будинків», - йдеться в прес-релізі асоціації.
До кінця 2020 року буде повністю введена в експлуатацію найбільша вітроелектростанція в бельгійській частини Північного моря-SeaMade. Тоді Бельгія досягне встановленої потужності в 2262 МВт і виробництва електроенергії, еквівалентній споживання 2,2 мільйона сімей.
https://rossaprimavera.ru/news/bc76668e

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами