Альтернативна енергетика в світі: 04-10.03.2019



Влада Франції виділить кошти на будівництво плавучих вітропарків

Франція побудує чотири демонстраційні вітряні електростанції в море. Єврокомісія вже схвалила плани надати фінансову допомогу при реалізації проектів будівництва.
Йдеться про такі проекти, як Groix Belle Ile, Golf du Lion, Eolmed і Provence Grand Large. Один з вітропарків буде розташований в Атлантичному океані, інші три - в Середземному морі. Вітропарки, що виробляють електрику з поновлюваного джерела енергії, «сприятимуть досягненню енергетичних та кліматичних цілей ЄС без істотного впливу на конкуренцію» на єдиному ринку, відзначається в прес-релізі.
Кожна плавуча вітряна електростанція буде складатися з трьох-чотирьох турбін потужністю 24 МВт. Турбіни будуть встановлені в море на поплавцях. Між собою, а також із землею вони будуть з’єднані підводним кабелем. «Метою державної підтримки є тестування різних технологічних рішень з довгостроковим завданням перевірити ці технології перед їх розгортанням в ширшому масштабі», - уточнили в Єврокомісії.
Згідно з директивою ЄС у Франції частка поновлюваних джерел енергії до 2020 року має збільшитися до 23%.
Раніше ЕлектроВісті писали, що за прогнозом консалтингової компанії Wood Mackenzie, офшорна вітроенергетика в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні до 2027 року виросте в 20 разів. Такий вражаючий темп пояснюється, в першу чергу, «низькою базою» - практично повною відсутністю цієї галузі в АТР сьогодні.
Також на сьогоднішній день у багатьох регіонах світу вітроенергетика «наземного базування» є найдешевшою технологією генерації, тобто здатна забезпечувати найнижчу LCOE (собівартість кіловат-години).
Ще в 2018 році в Європі було введено в експлуатацію 409 вітряних турбін на 15 офшорних вітрових електростанціях, сумарною потужністю 2,65 ГВт. Це на 15,8% менше, ніж в 2017 році, коли було побудовано 3,15 ГВт, і третій результат за всю історію галузі.
https://elektrovesti.net/64704_vlasti-frantsii-vydelyat-sredstva-na-stroitelstvo-plavuchikh-vetroparkov


Імпортоване з Білорусі вугілля не видобувається на окупованих територіях Донбасу - Насалик

Вугілля, яке Україна імпортувала з Білорусі в 2018 році, не видобувалося на окупованих територіях Донецької і Луганської областей. Про це журналістам заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик, передає УНН.
«Це може бути реекспорт з Росії, але одне можу сказати точно - це не з ОРДЛО», - сказав Насалик.
Раніше білоруське відділення «Радіо Свобода» опублікувало статтю, в якій зазначалося, що торік Україна в сотні разів збільшила імпорт антрацитового вугілля з Білорусі, яке в цій країні не видобувається.
Видання припустило, що вугілля, яке Україна імпортувала з Білорусі, було видобуте на окупованих територіях Донецької і Луганської областей.
https://www.unn.com.ua/uk/news/1782633-importovane-z-bilorusi-vugillya-ne-vidobuvayetsya-na-okupovanikh-teritoriyakh-donbasu-nasalik

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами