Альтернативна енергетика в світі: 03-09.08.2020



Звалище сміття перетвориться в сонячну електростанцію в арабській пустелі ОАЕ

У госфірми з управління відходами в Об'єднаних Арабських Еміратах з'явилася нова ідея для давно закритого сміттєзвалища: перетворити його в сонячну електростанцію.
 У заяві підтриманій урядом ОАЕ компанії «Bee'ah» говориться, що проект, перший в своєму роді в Перській затоці, буде виробляти більше 42 мегават на рік. «Bee'ah», що означає «арабська середовище», планує побудувати сонячну електростанцію на 47 гектарах (116 акрів) закритого звалища в еміраті Шарджа, недалеко від Дубая.
У повідомленні компанії вказується, що компанія скоротить залежність Шарджі від викопного палива, в той же час виробляючи продуктивне використання ділянки, який, як правило, потребують роки для відновлення навколишнього середовища, перш ніж його можна буде реконструювати. Оскільки закриті звалища містять сміття, але більше не придатні для утилізації.
ОАЕ, якому належить близько 6% світових запасів нафти, планує витратити 600 млрд дирхамів ($ 163 млрд) до 2050 року на те, що він називає проектами в області чистої енергії. Член OPEC планує на той час задовольнити половину своїх потреб в енергії з інших джерел, крім викопного палива - включаючи сонячну, вітряну і ядерну енергетику.
Як пише Bloomberg, група, що включає «Electricite de France SA» і $ Jinko Power Technology Co.», підписала в минулу неділю угоду про будівництво сонячної електростанції потужністю два гигаватта в еміраті Абу-Дабі. Сусідній Дубай будує сонячний парк, розрахований на виробництво 5 гігават до 2030 року.
https://novostienergetiki.ru/svalka-musora-prevratitsya-v-solnechnuyu-elektrostanciyu-v-arabskoj-pustyne-oae/
 
 
У другому кварталі в Естонії 53% електроенергії виробили з відновлюваних джерел

У другому кварталі було вироблено 481 ГВт / год електроенергії з відновлюваних джерел, що склало 24% від загального обсягу споживаної в Естонії електроенергії. Це на 17% більше торішнього результату. До 2030 року виробники "зеленої" електроенергії забезпечать не менше 30% потреб країни, однак це збільшить і обсяги виплачуваних субсидій виробникам.
Обсяги виробництва "зеленої" електроенергії було обумовлено більшою виробленням електроенергії вітрогенераторами і загальним зниженням електроспоживання через кризу, викликаного пандемією коронавірусу.
Вітроенергетика склала третину від усього обсягу "зеленої" електроенергії. Вітрогенератори виробили в другому кварталі 163 ГВт / год, що на 32% відсотка більше, ніж було за аналогічний період минулого року.
Виробництво електроенергії з біомаси, біогазу та відходів склало 54% ​​від загального обсягу "зеленої" енергетики. У другому кварталі було вироблено 261 ГВт / год.
Обсяг електроенергії, отриманої від сонця, склав 50ГВт / ч. Місцеві ГЕС у другому кварталі виробили 7 ГВт / год електроенергії.
Споживачі в другому кварталі заплатили за "зелену" енергію 45,7 млн ​​євро, а разом з субсидіями виробники отримали 53 млн євро.
За оцінкою Elering, за півроку дефіцит фонду підтримки відновлюваної енергетики склав більше семи мільйонів євро. До кінця року дефіцит може зрости до 13 мільйонів євро. Недавнє рішення уряду виділити чотири мільйони євро на виплату субсидій частково зменшить дефіцит грошових коштів на підтримку виробництва електроенергії з поновлювані джерела.
https://rus.err.ee/1117656/vo-vtorom-kvartale-v-jestonii-53-jelektrojenergii-proizveli-iz-vozobnovljaemyh-istochnikov
 
 
В Іспанії планують збудувати найбільшу в Європі станцію з виробництва водню

Іспанська енергетична компанія Iberdrola планує побудувати сонячний парк потужністю 100 МВт, енергосховище та станцію з виробництва водню в Пуертольяно (центральна Іспанія). Проект вартістю 150 мільйонів євро планується ввести в експлуатацію наступного року, пише PV-magazine.
Iberdrola та найбільший в Іспанії постачальник добрив, Fertiberia, планують побудувати найбільшу в Європі водневу станцію, яка живиться чистою енергією. Проект на суму 150 мільйонів євро буде розташований у Пуертольяно, центральна Іспанія. Початок комерційних операцій планується в 2021 році.
Іспанський енергетичний гігант контролюватиме виробництво зеленого водню зі 100% відновлюваних джерел. Рішення буде складатися з сонячної електростанції потужністю 100 МВт, системи акумулювання ємністю 20 МВт · год та станцію з виробництва водню на 20 МВт.
Вироблений зелений водень буде використовуватися на заводі аміаку, виробнича потужність якого перевищує 200 000 тонн на рік. Fertiberia модернізує та модифікує станцію, щоб вона могла виробляти зелений водень та виробляти «зелені» добрива. Компанія зменшить потреби природного газу на заводі більш ніж на 10%.
https://ecotown.com.ua/news/V-Ispanii-planuyut-zbuduvati-naybilshu-v-vropi-stantsiyu-z-virobnitstva-vodnyu/
 
 
Грецька Hellenic Cables укладає контракт на поставку кабелю для проекту шельфової ВЕС Seagreen 1 потужністю 1 140 МВт в Шотландії

Грецький виробник кабельної продукції Hellenic Cables уклав контракт з британською компанією Seaway 7, що спеціалізується в проектуванні, будівництві і техобслуговуванні об'єктів шельфової вітроенергетики, на поставку кабелю для проекту будівництва ВЕС Seagreen 1 в Шотландії.
 Метою будівництва ВЕС потужністю 1 140 МВт, яку планується розмістити в затоці Ферт-оф-Форт (Firth of Forth Development Zone) в шотландських водах Північного моря, є рішення задачі по значному збільшенню потужності ВДЕ-генерації в Шотландії. Проект будівництва найбільшої в Шотландії ВЕС реалізується спільним підприємством Seagreen Wind Energy, створеним одним з провідних розробників і операторів об'єктів ВДЕ-генерації в Великобританії і Ірландії SSE Renewables * і французьким нафтогазовим гігантом Total. У червні 2020 р прийнято остаточне інвестиційне рішення за проектом, що дало імпульс для відновлення проектів будівництва «зеленої енергетики» в Шотландії після спаду, викликаного пандемією COVID-19.
В обсяг робіт Seaway 7 - одного з субпідрядників проекту будівництва ВЕС Berwick Bank входить проектування, виготовлення, постачання і установка 114 фундаментів для вітрових турбін і 300 км кабелів.
Hellenic Cables відповідно до контракту, укладеного з Seaway 7, забезпечить проектування, виготовлення, постачання і тестування 320 км кабелю на напругу 66 кВ з ізоляцією із зшитого поліетилену і комплектуючих. Поставка кабеля, який буде виготовлений на заводі Hellenic Cables, розташованому в грецькому м Коринф, запланована на початок 2022 р Введення в експлуатацію ВЕС Seagreen 1 планується в кінці 2022 р - початку 2023 р Крім проекту Seagreen 1, SSE Renewables також розробляє проекти будівництва в шотландської акваторії Північного моря шельфових ВЕС Berwick Bank (планованої потужністю від 1 400 МВт до 2 300 МВт) і ВЕС Marr Bank (планованою потужністю від 900 МВт до 1 850 МВт), введення в експлуатацію яких заплановано в 2027 року і в 2028 року відповідно.
https://www.ruscable.ru/news/2020/07/27/Grecheskaya_Hellenic_Cables_zakluchaet_kontrakt_na/
 
 
SunPower випускає сонячний модуль потужністю до 625 Вт

Американська компанія SunPower, дочка французького нафтогазового концерну Total, оголосила про створення нових сонячних панелей 5-го покоління (Performance 5) з номінальною потужністю до 625 Вт.
Початок продажів запланований на четвертий квартал поточного року.
Виробництвом і реалізацією буде займатися компанія Maxeon Solar Technologies, створена SunPower спільно з китайською Tianjin Zhonghuan Semiconductor Co. (TZS).
Нова панель зібрана з двосторонніх (bifacial) моно-PERC сонячних осередків формату G12. Її ефективність буде складати 21,2%.
На сьогоднішній день новий сонячний модуль від SunPower є найпотужнішим серед усіх, що випускаються світовими виробниками.
Рубіж у 500 МВт був пройдений зовсім недавно, в грудні 2019 року, коли китайська Risen Energy оголосила про початок випуску першого в світі сонячного модуля потужністю 500 ват.
https://renen.ru/sunpower-vypuskaet-solnechnyj-modul-moshhnostyu-do-625-vt/
 
 
У соляних печерах Франції планують побудувати сховище водню ємністю 1,5 ГВт*год

У печерах на південному заході Франції планують розпочати техніко-економічне обґрунтування пілотного проекту зберігання водню на 1,5 ГВт-год.
Компанія Hydrogène de France та французький оператор газових мереж Teréga підписали меморандум про взаємодію щодо запуску пілотного проекту біля муніципалітету Каррес-Кассабер у південно-західному регіоні Нувель-Аквітанія, де розташовані соляні печери. Проект енергозберігання HyGéo коштуватиме 13,5 мільйонів євро, пише PV-magazine.
Будівництво планується розпочати в 2022 році, а комерційна експлуатація – у 2024 році. Французький веб-сайт Industrie & Technologies повідомив, що печери раніше використовувались як сховище пропану французьким енергетичним гігантом Total.
Дослідницька група підрахувала, що Європа має високий технічний потенціал для зберігання водню у сольових родовищах. Більша частина соляних печер континенту знаходиться саме на півночі Європи.
https://ecotown.com.ua/news/U-solyanikh-pecherakh-Frantsii-planuyut-pobuduvati-skhovishche-vodnyu-mnistyu-1-5-GVt-god/

 
Визначено підрядника на будівництво фотоелектричної електростанції в ОАЕ

Консорціум французької компанії EDF Renewables і китайської компанії Jinko Power Technology Co., Ltd виграв тендер на будівництво сонячної фотоелектричної станції в Об'єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ), 27 липня повідомляє сайт компанії EDF.
Майбутня сонячна фотоелектрична станція буде розташована в районі Аль-Дхафра, в 35 кілометрах на південь від міста Абу-Дабі. Її потужність складе 2 ГВт. Це буде найбільша в світі сонячна електростанція.
Станція буде найбільшою станцією в світі, що використовує двофазні сонячні панелі. Ці панелі не тільки перетворять пряме світло в електрику, але використовують відбите світло, що падає на зворотну сторону панелі, що сильно підвищує ККД панелей.
Компанія Emirates Water and Electric Company (EWEC), яка є основною компанією з постачання водою і електрикою в ОАЕ, оголосила тендер на будівництво сонячної електростанції. В рамках тендеру консорціум EDF Renewables - Jinko Power запропонували найкращу ціну за кіловат-годину електроенергії. У реченні консорціуму заявлена ​​ціна в 1,35 долара США за 1 кіловат-годину.
Проект буде реалізований за схемою державно-приватного партнерства (ДПП). EDF Renewables і Jinko Power отримають по 20% акцій електростанції. Решта 60% акцій електростанції будуть належати TAQA і Masdar, двом основним гравцям в електроенергетичному секторі в Абу-Дабі.
На цьому тижні було підписано угоду з EWEC терміном 30 років на закупівлю електроенергії у новій сонячної електростанції. Початок будівництва сонячної фотоелектричної станції заплановано на кінець 2020 року, а введення її в експлуатацію в 2022 році. Проект будівництва створить приблизно 4000 робочих місць для ОАЕ.
«Ми дуже пишаємося тим, що виграли тендер на найбільший в світі проект по сонячній енергії в Аль-Дхафре. Цей успіх відображає якість нашої конкурсної заявки, поданої EWEC в партнерстві з Jinko Power », - заявив Бруно Бенсассон головний виконавчий директор EDF Renewables.
У свою чергу президент міжнародного бізнесу Jinko Power пан Чарльз Бай додав, що даний проект знаменує собою нову віху в розвитку поновлюваних джерел енергії.
https://www.ruscable.ru/news/2020/07/27/Opredelen_podryadchik_na_stroitelystvo_fotoelektri/
 
 
«Зелена енергетика» в Європі вперше виграє у викопного палива

В результаті пандемічного скорочення попиту на енергоносії, відновлювальна енергетика вперше внесла велику частку в європейську структуру генерації, ніж викопне паливо.
За даними екологічної групи Ember в Лондоні, близько 40% електроенергії в I-му півріччі в 27 країнах ЄС було вироблено з відновлюваних джерел, в порівнянні з 34% від установок, що працюють на викопному паливі. В результаті викиди вуглекислого газу в енергетичному секторі скоротилися на 23%.
Це зростання є значним і обнадійливим для законодавців, оскільки Європа готується витратити мільярди євро на лікування від коронавируса і направити блок на шлях нейтралізації свого вуглецевого сліду до середини століття.
Аналітик Ember Дейв Джонс зазначив: «Це знаменний момент в переході електроенергетичного сектора Європи. Для таких країн, як Польща і Чеська Республіка, які борються з тим, як позбутися від вугілля, тепер є чіткий вихід ».
У той час як попит на електроенергію різко впав, генерація вітряних і сонячних електростанцій зросла, тому що в свіжу і сонячну погоду з'явилося більше рослин. У той же час вологі умови збільшили гідроенергетику на Іберії і на скандинавських ринках.
Ці умови допомогли поновлюваних джерел енергії стати рідкісним яскравою плямою під час економічної кризи в цьому році. У багатьох областях поновлювані джерела електроенергії мають пріоритет перед енергосистемою, а це означає, що вони можуть продовжувати рости, навіть якщо попит скоротився, а інші електростанції було відключено.
Попит на електроенергію в ЄС в цілому знизився на 7%. Виробництво електроенергії на викопному паливі скоротилася на 18% в I-му півріччі в порівнянні з роком раніше. За даними Ember, відновлювальна генерація зросла на 11%.
Вугілля, безумовно, став найбільшим переможеним в 2020 році. Він є одним з найбільш забруднюючих джерел енергії, і його частка в Європі падає, оскільки ціни на вуглець ростуть, а уряду починають скорочувати викиди. Потужність від вугілля впала на 32% по всьому ЄС.
Незважаючи на економіку, рішення про закриття вугільних шахт і фабрик завжди зводиться до політичних угод між виробниками і урядами.
Одним із наслідків стрибка поновлюваних джерел енергії є те, що негативні ціни збільшилися. В особливо у вітряні або сонячні дні, коли немає великого попиту, мережа може бути залита енергією. Це провідні вітряні електростанції, які будуть закриті, і клієнти будуть платити за споживання електроенергії.
https://novostienergetiki.ru/zelenaya-energetika-v-evrope-vpervye-vyigryvaet-u-iskopaemogo-topliva/

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами