Альтернативна енергетика в світі: 01-07.06.2020

content_d8bed4c192374ebd595afb03241493ea__econet_ru

Enel Green Power Chile приступила до будівництва сонячної електростанції потужністю 60,9 МВт в регіоні Антофагаста в Чилі


Сонячний парк Azabache потужністю 60,9 МВт буде розташований на території існуючого вітропарку Valle de los Vientos компанії Enel Green Power Chile і стане першою гібридною промислової станцією в Чилі.
 На будівництво сонячного парку Azabache, розташованого приблизно в 10 кілометрах від міста Калама в регіоні Антофагаста, будуть спрямовані інвестиції в розмірі близько 49 мільйонів доларів США Enel Green Power Chile, дочірня компанія Enel Chile, приступила до будівництва нового сонячного парку Azabache, розташованого приблизно в 10 кілометрах від міста Калама в регіоні Антофагаста. На будівництво сонячного парку встановленою потужністю 60,9 МВт будуть виділені інвестиції в розмірі близько 49 мільйонів доларів США.
Після введення в експлуатацію сонячний парк Azabache буде працювати спільно з вітропарків Valle de los Vientos потужністю 90 МВт. Завдяки поєднанню двох технологій відновлюваної енергетики (фотоелектричні панелі і вітрогенератори), проект стане першим гібридним промисловим об'єктом в Чилі.
Очікується, що після завершення будівництва на початку 2021 року сонячний парк буде виробляти близько 184 ГВтч в рік, уникаючи при цьому викиду 136 300 тон вуглекислого газу в атмосферу. "Ми продовжуємо розробляти і будувати проекти в галузі відновлюваної енергетики, незважаючи на нинішню непросту ситуацію, тому що ми невідступно дотримуємося нашого плану декарбонізації в інтересах всієї енергетичної системи, - зазначив Джеймс Лі Станкампьяно, генеральний директор Enel Green Power Chili. - Для досягнення цієї мети все більшого значення набуває процес упорядкованого управління дозвільною документацією на проекти, щоб інші відновлювані проекти теж могли розвиватися, сприяючи стійкому й економічному зростанню країни ".
Під час будівництва застосовуються строгі операційні інструкції для забезпечення найвищих стандартів безпеки в світлі триваючої пандемії, які передбачають комплекс захисних заходів від обов'язкового безперервного використання засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) до дотримання соціальної дистанції і визначення маршрутів для переміщення персоналу на майданчику. Всі перераховані вище заходи здійснюються з метою забезпечення охорони праці та промислової безпеки співробітників Enel Green Power Chile, субпідрядників і місцевої громади.
У пік будівництва об'єкта на проекті буде задіяно близько 230 чоловік. Сонячний парк складатиметься з 154 710 двосторонніх панелей, які забезпечують більш високу ефективність уловлювання сонячного випромінювання і до 20% більше потужності при виробленні електроенергії.
Enel Green Power Chile є дочірньою компанією Enel Chile і лідером на ринку відновлюваних джерел енергії в країні, володіючи диверсифікованим портфелем активів, який включає вітрогенерацію (564 МВт), сонячну (492 МВт), об'єкти гідрогенераціі (92 МВт) і об'єкти геотермальної енергетики (41 МВт).
https://www.advis.ru/php/view_news.php?id=4CAD9FE4-837C-F944-B10D-D5D467F3F014
 
 
Алжир побудує 4 ГВт сонячних електростанцій до 2024 року

Уряд Алжиру заявило, що планує до 2024 року ввести в експлуатацію 4 ГВт сонячних фотоелектричних електростанцій в рамках мегапроекту під назвою «TAFOUK1» вартістю 3,2-3,6 млрд доларів США.
Згідно з урядовим заявою від 20 травня, електростанції розкинуться по 10 провінціях і займуть площу 6400 гектарів.
Проект дозволить створити 56 000 робочих місць на етапі будівництва і 2000 постійних робочих місць на етапі експлуатації.
Алжир - нафтогазова країна, але уряд прагне диверсифікувати енергопостачання, використовувати багаті сонячні ресурси, і економити природний газ, щоб більше відправляти його на експорт.
Уряд має намір використовувати фотоелектричні енергію не тільки вдома, а й за кордоном. «Крім задовільнення національного попиту на енергію і збереження наших викопних ресурсів, завершення цього проекту дозволить нам позиціонувати себе на міжнародному ринку за допомогою експорту електроенергії за конкурентними цінами, а також експортних ноу-хау», - йдеться в офіційній заяві.
До 2030 року Алжир планує побудувати 22 ГВт електростанцій, що працюють на основі відновлюваних джерел енергії, в тому числі 13,6 ГВт сонячних.
В Алжирі не бракує в великих проектах ВДЕ, ми періодично про них розповідаємо, але є проблеми з реалізацією. Подивимося, як буде цього разу.
За даними Міжнародного агентства відновлюваної енергетики (IRENA), встановлена ​​потужність сонячної енергетики Алжиру за підсумками 2019 становила приблизно 450 МВт.
https://renen.ru/alzhir-postroit-4-gvt-solnechnyh-elektrostantsi/


Покупцям електромобілів у Франції надаватимуть екологічні субсидії

Уряд Франції надаватиме екологічні субсидії у розмірі 7 тис. євро громадянам, які купуватимуть електромобілі, та 2 тис. євро - покупцям гібридних моделей.
Про це оголосив президент Франції Емманюель Макрон, представляючи урядовий план допомоги автомобільній галузі в умовах пандемії коронавірусу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.
«Наша країна не була б такою, як є, без наших великих брендів – Renault, Peugeot, Citroen», - наголосив французький лідер.
 Задля заохочення громадян і юридичних осіб купувати більш безпечні для довкілля авто уряд надаватиме компенсацію (субсидію) у розмірі 7 тис. євро фізичним особам та 5 тис. євро - компаніям або колективним покупцям. Окрім того, 2 тис. євро виплачуватиметься при купівлі гібридного авто, де застосовуються як акумуляторні батареї, так і двигун внутрішнього згорання.
Пільги почнуть діяти з 1 червня, причому, як уточнюється, вони поширюватимуться на 200 тис. автомобілів.
Загалом урядова програма підтримки автомобільної галузі Франції передбачає виділення 8 млрд євро допомоги.
В уряді країни розраховують, що з 2025 року громадяни використовуватимуть близько 1 млн електричних та гібридних автомобілів – більше, ніж деінде у Європі.
За даними офіційної статистики, минулого місяця продаж автомобілів у Франції впав на 90% у порівнянні з квітнем 2019 року.
https://www.ukrinform.ua/rubric-technology/3033672-pokupcam-elektromobiliv-u-francii-nadavatimut-ekologicni-subsidii.html
 
 
Французька Voltalia побудує в Албанії найпотужнішу сонячну ферму на Балканах

Французька компанія Voltalia SA виграла тендер на будівництво сонячної електростанції потужністю 140 мегават в Албанії. Будмайданчик розміститься в районі Караваста.
Французька компанія Voltalia SA виграла тендер на будівництво сонячної електростанції потужністю 140 мегават в Албанії. Будмайданчик розміститься в районі Караваста. Переможець тендеру зобов'язався продавати генерується СЕС електрику за ціною в 24,89 євро за МВт * год протягом перших 15 років з моменту введення геліоелектростанції в експлуатацію. Уряд Албанії збирається укласти 30-річний контракт з Voltalia SA в рамках даного проекту.
За умовами контракту, Voltalia SA інвестує 100 мільйонів євро в нову електростанцію на території району в Караваста, який отримує в середньому 2700 годин сонячного світла в рік. У албанською Міненерго очікують, що ці капіталовкладення дозволять побудувати найбільший сонячний парк на Балканах.
Відповідний тендер був оголошений в січні поточного року і двічі затримувався через спалах коронавируса і подальшого заборони на поїздки. Проте, 15 претендентів взяли участь в перегляді виділеного під розгортання сонячної ферми ділянки. Онлайн-тендер стартував 8 травня. Він був відкритий албанським урядом в рамках стратегії диверсифікації енергетики, щоб зменшити залежність від гідроелектростанцій.
http://albania-news.ru/ekonomika/francuzskaya-voltalia-postroit-v-albanii-samuyu-moshchnuyu-solnechnuyu-fermu-na-balkanah
 
 
 
Enel Green Power підключила до мережі ще три нових вітропарки в Північній Америці

Enel, діючи через свою дочірню компанію Enel Green Power North America, ввела в експлуатацію додаткову черга вітропарку High Lonesome потужністю 50 МВт в округах Аптон і Крокетт, штат Техас. Це найбільший проект вітроенергетики в портфелі глобальних активів відновлюваної енергії Групи потужністю 500 МВт. Крім того, компанія підключила до мережі ще два вітропарку: Riverview потужністю 105 МВт і Castle Rock Ridge II потужністю 29,4 МВт в провінції Альберта, Канада.
 «Введення в експлуатацію цих трьох нових вітропарків є ще одним свідченням незмінною прихильності Enel розширювати свій портфель активів ВДЕ по всьому світу, - зазначив Антоніо Каммісекра, генеральний директор Enel Green Power. Ще одним прикладом цієї прихильності є завершення будівництва наших об'єктів ВДЕ загальною потужністю понад 400 МВт по всьому світу в першому кварталі цього року, в результаті чого частка «зеленої» генерації значно перевищила частку традиційної в нашому портфелі активів з точки зору потужності і вироблення. Ми будемо і далі створювати нову стійку цінність за рахунок нашої енергії без шкідливих викидів відповідно до Стратегічного плану Групи, приділяючи при цьому пріоритетне значення охорони праці та промислової безпеки».
Обсяг інвестицій в будівництво вітропарку High Lonesome встановленою потужністю 500 МВт становить близько 720 мільйонів доларів США. Загальний обсяг інвестицій в Castle Rock Ridge II і Riverview становить понад 210 мільйонів канадських доларів.
Очікується, що Вітропарк High Lonesome зможе виробляти близько 1,9 ТВтг в рік, уникаючи при цьому викиду більш ніж 1,2 мільйона тонн вуглекислого газу в атмосферу щорічно. Проект був розширений на 50 МВт, які були тільки що підключені до мережі завдяки угоді строком на 12 років, укладеним в грудні 2019 року, на поставку зеленої енергії (PPA) з компанією з виробництва продуктів харчування і напоїв Danone North America, корпорацією щодо забезпечення громадських інтересів і найбільшої в світі компанією, що отримала сертифікат B Corporation®. Договір передбачає поставку відновлюваної електроенергії в обсязі 20,6 МВт, які будуть відбиратися з додатковою черзі потужністю 50 МВт вітропарку High Lonesome. Угода між Enel і Danone North America забезпечить вироблення електроенергії, достатню для виробництва майже 800 мільйонів баночок йогурту і більше 80 мільйонів галонів молока щорічно, а також допоможе продовольчої компанії досягти мета щодо забезпечення 100% закупівель електроенергії від поновлюваних джерел до 2030 року.
На даний момент в експлуатації Enel в Техасі знаходиться вітропарк Snyder потужністю 63 МВт, розташований в окрузі Скаррі, а також перша черга сонячної станції Roadrunner в окрузі Аптон потужністю 252 МВт. Друга черга потужністю 245 МВт сонячного парку Roadrunner в даний час знаходиться на стадії будівництва і, після її завершення, Roadrunner стане одним з найбільших сонячних парків в країні.
Вітропарки Castle Rock Ridge II і Riverview направлять свою відпустку, а також «зелені» сертифікати Системному Оператору провінції Альберта (AESO) в рамках двох 20-річних угод про підтримку відновлюваних джерел енергії (RESAs), укладених у 2017 році в рамках тендеру, запущеного AESO . Вітропарки розташовані в місті Пинчер-Крік і, як очікується, будуть виробляти близько 493 ГВтч в рік, уникаючи при цьому щорічного викиду в атмосферу близько 335 500 тонн вуглекислого газу. У цій країні в експлуатації Enel Green Power також знаходиться вітропарк Castle Rock Ridge I потужністю 76,2 МВт в Пинчер-Крік, який був введений в експлуатацію в 2012 році.
Хід будівництва вітропарків High Lonesome, Riverview і Castle Rock Ridge II був організований відповідно до моделі сталого будівництва Enel Green Power, яка об'єднала в собі передовий досвід, спрямований на мінімізацію впливу будівельних робіт на навколишнє середовище. Вона включає в себе переробку паперу, картону, алюмінію, чорнила, картриджів, масла й змащення, а також використання освітлення від сонячних батарей і багаторазових контейнерів для води, якими користувалися робітники. На заключних етапах будівництва компанія Enel уважно стежила за динамікою пандемії COVID-19 і вживала заходів з охорони здоров'я своїх працівників і спільноти. Відповідно до вказівок місцевих органів влади компанія впровадила суворі правила щодо відряджень і посилені санітарні заходи, а для робітників бригад були випущені інструкції щодо безпечної роботи і дотриманню соціальної дистанції.
Три проекти Enel Green Power зараз знаходяться в стадії будівництва в Сполучених Штатах: вітропарк White Cloud потужністю 236,5 МВт в Міссурі, вітропарк Aurora потужністю 299 МВт в Північній Дакоті, і вищезгадана друга черга сонячної станції Roadrunner потужністю 245 МВт в Техасі. Ці проекти забезпечать значну частину очікуваного зростання Enel Green Power в обсязі 1 ГВт в США і Канаді в 2020 році.
https://www.ruscable.ru/news/2020/05/25/Enel_Green_Power_podkluchila_k_seti_esche_tri_novy/
 
 
Французька Neon побудує найбільшу в Австралії СЕС

Французька транснаціональна компанія Neon, що спеціалізується в галузі використання ВДЕ, підписала угоду про реалізацію проекту будівництва найбільшої в Австралії СЕС Western Green Power Hub проектною потужністю від 460 до 480 МВт. Загальна вартість проекту складе $ 570 млн.
Очікується, що річний виробіток СЕС, яку планується побудувати недалеко від м Чінчілла (Chinchilla) в південно-східній частині штату Квінсленд (southeast Queensland), складе 1 080 ГВт * год, що досить для забезпечення електроенергією 235 000 домогосподарств.
Western Green Power Hub буде знаходитися у власності та управлінні компанії Neon, яка вже підписала з державною енергокомпанією CleanCo угоду про покупку вироблюваної СЕС електроенергії з середньогодинної потужністю поставки в 352 МВт. Будівництво станції почнеться в липні 2020 р а його завершення заплановано на перший квартал 2022 р
https://www.ruscable.ru/news/2020/05/29/Frantsuzskaya_Neon_postroit_krupnejshuu_v_Avstrali/
 
Siemens поставить турбіни для найбільшої в США морської вітроелектростанції

Найбільша в США вітроелектростанція Dominion Energy Coastal Virginia Offshore Wind (CVOW) потужністю 2640 МВт буде оснащуватися турбінами SG 14-222 DD фірми Siemens Gamesa, повідомляє 26 травня прес-служба спільного підприємства, створеного німецькою Siemens і іспанської Gamesa.
 Компанія була названа кращим постачальником в проекті офшорної (прибережної) вітроелектростанції, споруда якої залежить від ряду рішень, наприклад, від остаточного інвестиційного рішення компанії Dominion Energy, а також від дозволу уряду. Завершити всі роботи планується до 2026 г. При цьому всі рішення про ланцюжку поставок для ринку США компанія прийме в майбутньому році.
«Вибір Dominion Energy офшорної вітротурбіни SG 14-222 DD для розгортання є наступним важливим кроком для великого проекту, офшорної вітроенергетики США і глобальної офшорної вітроенергетики», - говорить генеральний директор підрозділу прибережній вітроенергетики Siemens Gamesa Андреас Науен (Andreas Nauen).
Очікується, що станція забезпечить електрикою 650 тис. будинків при номінальній швидкості вітру, дозволивши зменшити викиди вуглецю на 3,7 млн ​​тонн у порівнянні зі станціями на викопному паливі. У штаті Вірджинія, де буде знаходиться дана вітроелектростанція, 2045 всі 100% виробленої електроенергії повинні бути «чистими».
Одна турбіна SG 14-222 DD може видавати до 15 МВт електроенергії. Вона оснащується лопатями (ротором) діаметром 222 метра. При цьому вага гандоли вітрогенератора становить 500 т.
https://rossaprimavera.ru/news/99b339be

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами