#20_ЕнергоДжерела_10-16.05.2021

#20_ЕнергоДжерела_10-16.05.2021
СТРАТЕГІЯ ТИЖНЯ: ЄС представив план дій з досягнення нульового забруднення повітря, води і ґрунту
План дій презентувала Єврокомісія поширеному прес-службою Єврокомісії 12 травня, передає interfax.com.ua.
"У Плані дій викладається комплексне бачення на 2050 рік: світ, в якому забруднення буде знижено до рівнів, які більше не завдають шкоди здоров'ю людини і природним екосистемам, а також кроки по досягненню цієї мети, – наголошується в заяві ЄК. - План пов'язує воєдино всю політику ЄС щодо боротьби із забрудненням і щодо його запобігання, приділяючи особливу увагу використанню цифрових рішень для боротьби із забрудненням».
За словами віце-президента Єврокомісії Франса Тіммерманса, Європейський «зелений» курс націлений на те, щоб зробити планету чистішою для всіх. Цей план як частина стратегії Green Deal "допоможе у роботі".

ЦИФРА ТИЖНЯ: У квітні в Україні зареєстровано 2466 електричних та гібридних автомобілів
Всього 712 електромобілів та 1754 гібриди. Роком раніше реєстрації електромобілів склали всього 38 одиниць, а гібридів – 194 одиниці. В цілому український парк електрифікованих автомобілів налічує 62 396 одиниць, з них 28 257 батарейних та 34 139 гібридних, повідомляє Autogeek.
Серед регіонів за кількістю реєстрацій традиційно лідирують Київ та Київська область – 866 гібридів та 153 електромобілі. На другому місці Одеська область – 342 автомобілі, на третьому з результатом 173 од. – Харківська. Також до «квітневого» ТОП-5 увійшли Львівська область – 149 од. та Дніпропетровська – 99 од.

ПЕРСПЕКТИВА ТИЖНЯ: В Україні оптимізували видачу дозволів на викиди забруднюючих речовин
В Україні спростять і зроблять прозорою процедуру видачу дозволів на викиди забруднюючих речовин.
Міністерство захисту навколишнього середовища та природних ресурсів затвердив типову інформаційну карту даної державної послуги наказом від 30 березня 2021 року №297, передає interfax.com.ua.
«Видача дозволів на викиди забруднюючих речовин повинна здійснюватися за єдиними принципами, незалежно від того, куди звертається суб'єкт господарювання - у Міністерство або в облдержадміністрацію, - відзначають у відомстві. - Впровадження типової карти держпослуги зобов'яже облдержадміністрації у найкоротші терміни привести свої розпорядчі документи у відповідність з наказом Міністерства».

Поділитися

Підписатися на наші оновлення

Знаходьте нас тут

Зв'яжіться з нами